勁人真係太多

159 回覆
880 Like 23 Dislike
慘得過我 輕度弱智冇人發現, 中小學年年第尾,出嚟做嘢都係勉強夠生活
讀緊大學就話努力咗咁耐
信輪廻下世到我
但依個世界就係要比較
第時見工 你隔離位同學就會變成你嘅競爭對手
人比人係真係會比死人
職位就得咁少
你差過人 唔請你 最後就乞食餓死
勁人好難定義
就好似有d人自認好聰明 識好多野學野又快 但唔識睇場合講野 唔識睇人面色 得罪人自己都唔知 咁樣都唔知叫聰明定蠢
EQ更加難比較 有人係家暴環境長大 有人成世都平平淡淡 點會返幾日學就睇得出佢EQ高唔高
我識人成日都易燥底 喜怒哀樂擺曬上面 亦都識一個成日笑笑口好樂觀咁 但佢發脾氣果下完全冇先兆就爆左
有冇諗過點解自己的方向唔啱而人地又啱,因為人地天賦比你高,智力比你高,一開始已經分析到最有效率的方法,總有些人係比我們強
做自己
真係no time 9 up
係垃圾
要接受自己係垃圾 首先要真係見過勁人 同 自己努力過先得。

勁人求其做 都快叻正過自己認真努力做

利申:垃圾
唔追上佢哋嘅步伐,感覺上會脫節/被炒魷
脾氣好
Lm…
一切都係命運
宿命論

擺個陷阱Chok一chok扮無證據,你真係以為用"講唔出證據"呢句就過到骨?要幾自大先會戅鳩到以為呃到自己就呃到人地???
same 我讀cs 啲solution人哋好快諗到 我好慢
大學係多勁人
當你grad之後,就會發現好多唔過3嘅,收入高過爆4個班人
大左就會知道同勁人叻人比冇意思 因為輸硬
但廢既蠢人都好多 你又唔會同佢哋比
都係果句正常智力已經夠你返工升職加人工 大富大貴唔好諗 但一定夠你生活
冇錯 不過佢冇講機率 好多人只係一生uncomfortable 就完左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞