勁人真係太多

159 回覆
880 Like 23 Dislike
IQ高嘅人多 EQ高嘅人多
兩樣都高嘅人都多
自己喺大學入面好似成個outsider咁...
努力咗咁耐有時真係會諗真係不如躺平算
人比人比死人,有咩好比較
有人好成功但下半場失敗,有人失敗好多次之後成功,你點可以當下就話自己好同唔好
知足常樂
人生就係唔公平嫁啦,一齊都係講運
出生講運,睇你抽到咩出生背景,之後再睇你抽到咩天份/樣/身體等等
出世之後都係睇運,睇你遇唔遇到伯樂,揀唔揀得岩科,中唔中六合彩等等
出生背景好已經贏左9成,比到資源你,比你經驗行少d冤枉路,比人脈(伯樂)你
努力只係可以試多d,令成功機率高d,但係講到尾,冇背景,冇天份,冇樣,冇運,基本上都唔洗奢望成功
能力範圍內對自已做到最好既就係接受自己垃圾,當然講係易,實行係難,但都易過去成功
你淨係留意到最top嗰堆啫
大學大把人普普通通 冇家底 gpa僅僅過3/唔過3 又唔係社交高手
死chur爛chur得B range, 人地輕輕鬆鬆拎A

必須承認自己只係普通平凡人
有冇諗過自己chur嘅方法唔啱? 女火[url]咗[/url]假性勤力
利申廢J 一個 集思廣益
讀緊醫療背書科,真係有人係記憶超群,人肉影印機黎

你讀cs/engine, 必須承認有天賦差距
都係 但點先知自己冇天賦
btw B range 算係咁
又係你條7頭。。。點解連校園Post都見到你呢D9人。。。。。。之前唔係好巴閉,講到連登有咩意識形態之戰咩?見你仲要幫人改卷架?做乜呢度就扮曬死狗咁。。。
當要死chur同狂操pp既時候就知
要死chur 就知冇啦
Sad but true
lm
唔洗客氣係見到你個人做親乜都咁撚矛盾果下覺得好笑踷,前一秒講到自己幾岩,就算被睇穿人云亦云9唔搭7,俾人串仲要死鷄撐飯蓋,都仲要扮到自己好有主見咁,但後一秒就扮死狗扮悲慘,乜7賴落去背景家底點唔夠人厚,點唔好彩淪落到咁。係度扮可憐搏同情,唔知jm9。。。。
入到醫療科都好叻
咁你真係9唔搭7喎講真話有咩問題?點解你會覺得講真話就係狙擊。。。。。一時自大幫人改卷,一時自卑怨條命唔好,一時又覺得人地害你,你其實係咪思覺失調。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞