勁人真係太多

159 回覆
880 Like 23 Dislike
坐這山,望那山,Macau旅行
做好自己咪算囉
努力係會成功, 因為努力係你唯一既依靠
有天份既人, 一百個入面有九十個會有相對收獲
肯努力既人, 一百個只有十個會成功, 剩低九十個沈浸喺無止境地努力ing既幻象
同人競爭,想贏到人係本能嚟,同求生欲求知欲一樣與生俱來
佢地咁啱放左喺個適合既位度姐
你自己心態,如果你覺得人地勁先有呢個唔想輸心態,但真實係咪又另一回事
踢波咁
你踢某一隊好勁,轉左會即刻變廢
再轉返中游又上返神台
大把依d例子
你曾經有冇一種感覺係好輕鬆咁解決其他人好辛苦先做到既嘢?如果冇就認命 只有天才先會有呢種殊觀
巴打再大過啲你會發覺勤力同心態先係最撚重要
入到大學已經證明你能力上有返咁上下
出到黎做野勤力已經贏到80%既人
有好多人讀完個書個腦就荒廢到臨終
愈少需要屌人愈高
覺得你好似太放大勝負慾 爭贏咗嗰個要死先 你本能都會唔想贏 生物本能應該就只有生存同繁殖
呢個唔係打飛機,係見得太多,有人好風光最後一仆就消失,有人仆左幾鑊唔死得又出現返,你自己睇輸贏係自己定義
畢業後好似冇用過腦咁
我唔係講光唔光輝,我係講緊呢個社會比你咩叫成功定義,社會灌輸比你既定義,係咪代表你人生定義
我既話係知道自己要努力,而努力咗係會比而家更好。

但一直冇動力,次次話溫野做野就好眼瞓,一係就走去打機。無限loop
無宗教,只係呢個世界定義既事,未必全部都要接受
金字塔最底層
講得好
你死chur爛chur都有個b
咁你都好過岩岩好夠分入ive既我
EQ 高真係好重要,失敗唔會發脾氣,怨天尤人,控制好情緒去解決問題
你讀緊大學會覺得身邊好多勁人,點解自己咁廢,成績平平無奇。但出到黎做野就會發覺點解身邊啲人咁蠢做野咁慢,小小野都可以做唔掂。呢個世界勁人好多,同時蠢人都唔少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞