爐石戰記 Hearthstone 討論區 (4)

1001 回覆
5 Like 9 Dislike

啱啱試咗場,差啲輸,我覺得野獸唔太夾個劇毒,人地擺多幾隻鬼母or939應該直接輸

我諗得荷蘭人最夾

終於比我試到呢個組合
Edwin + Cooked book + Pirate 好爽
梗係 跳蛙個優點係體質高 其次先係token多
個+8+8其實無咩用 最多防炸防7 10

evil twin食到Khadgar,真心勁咗好多
最衰搵到最後都係得一隻
正常佢個+8/+8當佢俾你中期未成型過渡,但我覺得佢個任偏難

我用呢隻中甲英,佢個任都要我召40隻怪,我仲要一開始金鸚鵡+老鼠做任都玩咗5t
有得用返冰封王座好似幾好玩
歐服回歸玩家送150包
Standard 同懸案各75包
唔知點解每日第一場Battlegrounds硬係特別好運
### 死聲
# 職業:牧師
# 規則:標準
# 多頭蛇年
#
# 2x (0) 發光
# 2x (1) 暗影布縫針
# 2x (1) 聖光好燙!
# 2x (1) 那魯碎片
# 2x (2) 暗影繁盛
# 2x (2) 靈魂鞭笞
# 2x (3) 不朽護符
# 2x (3) 贖罪聖殿
# 2x (3) 身分竊賊
# 2x (4) 無盡奴役
# 2x (5) 清理現場
# 2x (6) 暗影精華
# 2x (6) 蒙面狂歡者
# 1x (8) 虔信者賽瑞菈
# 1x (10) 『獵潮者』奈普圖隆
# 2x (10) 石源魔將軍
#
AAECAdG+BQLoiwS/zgQO9PEDh/cDjIEErYoEorYE+dsEuNwEutwErO0Ey+0EhoMF0+sFg+wFj+wFAA==
#
# 想要使用這副套牌的話,先複製它,然後在爐石戰記中建立一副新的套牌

抄咗人地呢套死聲牧幾勁
又抗到快,中速
玩過 4費法術成日抽唔到
然後6費前抽哂啲高費上手
無清場好易俾Druid收皮
9費食完加甲再一堆1/5死聲都唔俾你死
得30血隨時俾佢爆一下頭或者銅鬍大帝就完
用依套打到鑽3之後卡左好耐 無想像中勁
起手打撈6費就爽
打中速幾好
鬼咒納加都打得幾c伏
今朝玩牧俾個快樂術撕曬啲牌,佢都好C伏

今日嘅第一場 又係特別好運
仲要係我最愛嘅cooked book+mech組合(合體夠晒無腦)
唔知幾時會nerf cooked book
有排先到cooked book,依家Evil twin同Golden Hammer(BUG),我覺得Evil twin遲早將早改翻唔食Khadgar
Golden Hammer直接BAN咗,琴日玩個個揀Golden Hammer同Kidnap Sack玩BUG
係咪講緊golden hammer落隻2/5 naga到變金身之後其他都可以永久金身bug 原來ban咗
唔止變金,觸發咗之後所有造法變永久,輕鬆全隊聖盾+風怒
但我覺得evil twin未必改
始終呢個打法都要犧牲放其他怪而buff死一隻大怪
咁撚on9我以為淨係變金
今朝睇咗dogdog條片,佢乜都冇做放3隻就贏咗
https://youtu.be/MaExdBreOvA
我都有睇
不過要玩到咁都有幾個條件
首先要玩mech, 另外又要hero power夾到buff合體怪
始終都唔係咁易
可以用再簡易版,用mama bear+ reborn 已經保到你前3

咁玩中期打對面未成型一拳一件,超快到end game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞