IT討論區(174) - Become a professional programmer

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
炒crypto要咩快
你話炒ETN/ETF就話要快啫
dataframe就大把gpu solution

sql本身定位個abstraction level就唔係low latency
放棄吧
手巴到而家都唔知個strategy要食咩
要食十年前既transaction定點
食火箭
食完可以嘔架ufo出來
咁你要咩春db? Db既significant係邊?
Order book -> 個feed自己會設計到可以intraday先開始收 會有snapshot比你 除非你話係啲濕鳩exchange咁就改你個strategy咪做複雜野
Trade / transaction -> 唔time critical就慢慢寫入db time critical就用完即棄 兩個需求都有就開兩個process

都唔關方唔方便事
亦唔關GPU事 你根本唔知佢講既GPU個use case係點 專心做你既野 唔好人地話佢用咩咩咩就話自己都要咩咩咩 兩個use case根本唔重疊
至於GPU可以做啲咩 就問返牙青 手巴無興趣講
你講既gpu係咪顯你老母卡?
Gold product unit 專trade黃金
太高深
因為樓上問到 indexing o(n)
所以題出gpu
ai art係咪art
HR phone in左大概半個鐘, 之後約zoom interview
interview 果日見左兩個team lead 應該當兩round
見完冇耐收左依家公司既OFFER 照直同HKX個HR講左 佢話佢地內部開下會再睇下點
我就冇等佢地直接accept左offer 之後到依家幾個月都冇未再收到佢地update
其實都係red flag黎 個HR又話果日IN完佢地對我評價唔錯 但最後咩follow up都冇 email UP一句都夠啦啊 我仲講到明另一邊等緊我reply
ai本身就係一種art
大家好
好耐無上水
小弟接了的return offer了
無能力搵到更好
where?
remote from bay area
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞