IT討論區(174) - Become a professional programmer

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
我估佢意思係Google吓?
ive 2年grad,咪符合到呢度唔要bootcamp + X年密集式IT專業培訓
不過3張野再去讀ive就不設實際啦,bootcamp啦,做唔做到4個月time cost+學費就知你適唔適合呢行
你問得呢D通常都唔適合自學㗎啦
IT太board啦,你google認識到就唔會係度問啦
咁其實啲人如果自學,學到點樣嘅地步先叫夠班出去搵工? 我又無3張野嘅 我想了解清楚各方面所以先咁問啫,因為本身行業同IT完全無關係

Ive 學啲嘢仲有用過大學
佢地最基本畢業出嚟有哂skills 隨時搵到食
畢竟IVE係工業學院
Ive hd >>>>> 呠camp
咁IT都有分好多飯
做code monkey都有分front backend,front backend又有分language
要“認識”講係易做就好難,你想知夠唔夠班可以直接報fg welcome既 jd去in,in到就夠班
香港bootcamp係貴,質素我唔敢講,但佢地係tailormade比人轉行搵工
覺得佢地唔掂既自己開返間賺飽佢囉
ive hd > degree >>>>>> bootcamp
滿唔滿意
冇野做咪勤力下 搏下入間好d既firm

依加生活就係打機做gym溫書
ive hd => degree >>>>>> bootcamp
咁樣啦 點都要俾返少少面
咁即係普通人都係讀返個degree?
手巴自學
天才
手巴老師
呢個頭先睇咗
手巴老師係咪近排玩networking?the囝今日都遇到問題亂插lan線solve咗,不過唔知solution
問題係咩
玩寵物小精靈起手拎乜屬性
可愛
laptop用router wifi可以連到vpn,但係desktop用modem連唔到插desktop條lan線入router就解決咗
你WFH?
detail dm 咗你

btw 求手神保offer
D咩撚野m?
diu mother
港姐有件係做「程序員招聘師」 係乜撚野職業來?
https://lih.kg/3158778
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞