有冇人有留意蔡嘉民條撚屌?

163 回覆
120 Like 13 Dislike
我唔撚明點解佢男朋友歐陽生唔睇撚住佢,由佢自我膨漲。
策略王、raga好多散戶跟
笑死
原來😨
佢都賣course 佬, 講真佢係掂既,洗能水人去上堂啦咩。
唔通又係自己賺夠,同幫下人
蔡銳呢啲鳩up財演一街都係
係咁勁就去咗pitch老細攞錢收management同Performance
駛鬼日日屌連登巴絲擦存在感咩
條友一跌就話:話咗佔倉1% ,一升就del頭,
其實你睇佢啲post,對比外國啲 大型quant fund,同外國啲machine learning quant researcher,你就知條友無料到架啦

如果想去學野,得閒睇下academic book 好過啦。
黃國英?
班財演幫人搭棚就緊,但pm應該唔會呀
你望下中國水務同譚仔幅圖先

佢吹完就升,之後就散水
話自己做投資者教育嗰啲,成日講到好似為你好咁,其實就係呃9人為生
紅館索羅斯有show真倉(唔係事後果隻) 贏輸照post 係真炒家
其他一律都係財演 靠鳩up維生 冇持有股票玩模擬倉😂
已經無再sub
正解
之前話2022上半年 bitcoin上10萬點知得返2萬唔夠
同埋佢好狗閪架
佢fb所有話佢既言論其他人唔會睇到
升市有邊個唔識教
衣冠禽獸 偽君子咪呢d
Any recommendation?
NBER睇啦

要研究algo trading,你一定要識machine learning 先得架。

跟住睇多本financial engineering既書,學下optimal order execution,幾時用邊款order type。學下衡量risk 既方法

睇哂以上,就睇Financial Machine Learning for Asset Managers。
蔡嘉民 + 歐陽一心
咪又係開班
收平D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞