samsung fold4/ zlip4 集中討論區

1001 回覆
31 Like 12 Dislike
正版喎
咁我唔知啦
厚唔厚? 岩岩拎到部機 送果個殼頂住左塊mon貼⋯⋯
我喺smartone買512GB 連埋pro watch埋單 $10381
唔太厚 幾好用
用緊flip4
最好用咩保護?貼膜?
d殼好重型
淘仔圍返都成3舊水
宜家用呢隻帶加平價機殼
Flip 4使用中
有時熱到辣手
要熄機等5分鐘再開
理性消費 最後覺得換細機做備用機啱自己多d
1. 我自己出街好少係咁上網/睇片,用緊fold 4 個是我用外mon 多過用內mon
2. 出街主機都係iphone 同ipad mini,出街孭袋仔已經習慣咗帶兩部機係身
3. 要多工我連嫌ipad mini 都唔夠大,要做野 我係ipad pro 12.9 重度使用者(平時用黎搵reference+畫3D 圖

所以真係z fold 同z flip 都各有自己市場 揀啱自己適合嘅就可以
出機帶ipad mini, 跟本唔需要買 Fold
用緊Fold 4 同 iPhone 13 pro 對比
個mon(前mon) 好似起格睇到一粒粒像素咁
呢部唔係頂配咩 點解會咁
影張相睇下先
下面條bar點加app
咁鏡頭嚟講今代iPhone都係好大進步嘅
拍片一向手機界最勁
影相今代都追到哂an flagships
我掉返轉 冇點用部ipad 而家一部機係屋企搞掂哂 發覺由其去食飯 有啲手機落單 大mon 同人一揀好正
認真答你其實本身唔係真係差
但係像素高左對佢攝影能力唔係真係有咁大進步 如果真係靄好實際既進步麻煩加個防反光塗層先再講野
所以同IPAD係無沖突 有多樣野玩咁解
13mini + fold 4
fold 2 3 4 都有用。歡迎想買嘅人問題我會努力毒你
我經驗話你知
samsung 係2022 黎講服務唔算閪
如果要同 apple 比咁我諗十份一嘅好都無
但有問題佢會 check check 到 confirm 到會整
呢樣唔會有伏 除非你自己整爛入水整壞要求維修咁就心照啦
不過on9 嘅位係
fold 嘅"premium" customer care 係同普通無分別
你想換mon 貼 佢可能會無貨 到有貨 可能痴得勁衰
買機有gift 換 叫你上去拎 可能會無無貨又要你走多轉

是是但但唔上心
samsung.com買,佢話我張單無IMEI唔可以登記
官方買都唔得
但係你果個畫面大好多 佢果個真得黎好細 明明可以用盡D個mon
咁戇鳩
因為個鏡頭收埋咗喺個mon下面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞