samsung fold4/ zlip4 集中討論區

1001 回覆
31 Like 12 Dislike
價格.com
見到,先達
連稅都唔太貴
好撚煩 買case要夾貼 一起就想癡過屌佢老母 暫起得原廠前case係好用 唔會起貼
好似冇乜人買1TB
用左部機接近兩個月
平均每日SoT得四個半鐘
見好多人都有六 七個鐘唔知我部機係咪有問題
想問下z flip4如果用套好難拆返出嚟,有冇教學

普通咁用大約6個鐘啦
對flip有興趣,但3700 mah電真係唔夠用
見到鬼域個幾星期跌一次價前日睇萬二唔洗有256G fold4
睇來聖誔到一萬唔洗有512G
打算出左Android 13 之後洗機裝過晒d apps 睇下會唔會好d
到oppo find n 2出/s23 出就會再跌
水貨機都係頭陣水
用左一陣,發現個設計有d on9因為有塊布包住較位,所以打開果陣會拉開外mon果邊嘅case,UAG提供左雙面膠,但佢隻雙面膠係黐實部手機而無黐實個case搞到次次一拆d雙面膠就費晒,用晒嘅話個殼就廢左
點解?
Fold 4 用落好爽
如果有埋s22u個遠攝就正
唯一唔好就係啲case真係麻麻
同埋用唔到掛繩
啱啱入手fold4 真係無咩套貼選擇
同埋粒電真係一般
原廠呢3隻都有用
s pen case/狗帶/slim standing
呢隻slim standing算最就手

鉸位就算啦
之前有人用全包套 啲鉸位一樣花哂

以前買落啲掛繩同 掛繩背貼 變相用唔到
因為一用背貼 個殼已經離離地
出街跌左部機都唔知咩事
S PEN嗰隻睇YOUTUBE話個STAND係企唔穩,SLIM STAND呢隻就好好多,平日喺OFFICE好有用
遲下去SAMSUNG攞支免費S PEN之後再算,應該都唔會換殼
我都應該好少用筆
送筆?最近買送s pen pro定咩

S pen case 打直係企唔穩
打橫企就好實
同埋打橫可以分正反 去調教個斜度

Slim standing呢隻得1個斜度
有時想斜少少 就做唔到
S PEN CASE如果打開部機企唔企得穩?我淨係見有YOUTUBER講過唔穩,但無實際試過

原來我睇錯,係送S PEN PRO
內Mon同外Mon都係
總之打橫用 哥條腳仔就好實
打直就搖到

s pen pro咁大支
好唔方便
送嘅攞咗返嚟先算

但細嗰支S PEN其實使用率高唔高?
睇你工作需要
畫圖簽名記野pdf之類

如果娛樂機就
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞