[KPOP] K-POP 2022討論區 (48)

1001 回覆
1 Like 27 Dislike
Lm

仲喺台灣未返lm
Lm

老公強勢回歸

lm

LM

lm
點解無女明星肯為拍戲增肥或操肌?
https://lih.kg/3148910

Gigi配合劇情增肥好敬業
冇曬arin post
Lm
講英文能力者仲bulk過rocket punch karina
Lm
大結局係佢肥到500kg一嘢擲死咗black mamba 乜超能力都係bullshit

有時都唔係好記得點解BTS突然間就紅遍全球

印象係I need you/Fire就上韓國一線
春日/血淚汗/DNA就企穩韓國一線頭

去到呢到都明嘅,其實同過往男團登頂路線差唔多,都係出道後3到4年累積到好多音源好/銷量好/大眾化嘅歌,中間又會進軍中/日/東南亞市場,例如EXO/Bigbang/SJ都差唔多係呢d路線

之後BTS突然係DNA/Fake Love/ Idol/Boy with Luv呢段時期就攻入到歐美/國際市場

明明一直咁多年都留意開kpop, 我印象個幾年對BTS嘅印象就係新團>開始紅>企穩一線 然後就突然間變到國際知名

有冇人可以講番當年BTS做咗d咩令佢地突破到以前冇人過到嘅關口,而成功立足於國際市場
Lm
防彈其中一個咁特別、咁標青既地方就係歌詞
批判性既歌詞 記錄成長經歷既筆跡
最近先多返內容比較casual 既主打
當你聽歌睇舞台都好感動時
睇埋歌詞就會喊
佢地既歌可以陪伴人渡過最灰暗最痛苦既日子
識左防彈先知可以就咁聽歌聽到喊
唔洗睇埋MV、電影先一齊喊
歌曲本身已經極powerful
每一個AMY都會叫你:一定要睇歌詞
Lm
應該將呢編歌詞潮文翻譯做英文
大把人會like
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞