模擬飛行集中討論區(21) 2017 is the year of 64bit

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
Tiger Air 簾航 cockpit visit 係咪唔洗諗
聽朝飛唔知打風會唔會delay

一定reject
可能

明明岩哂玩flightsim嘅天氣先嚟去旅行
[最新燒熄]Captain Sim 737-200 for P3Dv4 released
https://fselite.net/news/captain-sim-boeing-737-p3d-v4-compatability/
有冇人知邊度有raindrop effect addon for PMDG?? 感激不盡
有冇人知邊度有raindrop effect addon for PMDG?? 感激不盡

邊度有啲咁嘅嘢
如果係要aircraft dripping就可以揀FSFX immersion package
如果係玻璃窗啲水珠
就用FS9或者FSW
Tiger Air 簾航 cockpit visit 係咪唔洗諗

一定reject
可能

明明岩哂玩flightsim嘅天氣先嚟去旅行

上到機未?
屌啦媽 打風先返工

想飛下都唔撚得 次次都係咁既

一定reject
可能

入到

一定reject
可能

入到

上網偷圖

一定reject
可能

入到

上網偷圖

真架屌你

一定reject
可能

入到

上網偷圖

真架屌你

大佬呀
你入到去都唔使影埋reg㗎
有心人順藤摸瓜就會搵得返㗎喇

跟cockpit 一推
[最新燒熄]Another round of PMDG aircraft update this week
https://www.avsim.com/forums/topic/515737-23jul-what-to-expect-this-week/
[最新燒熄]Another round of PMDG aircraft update this week
https://www.avsim.com/forums/topic/515737-23jul-what-to-expect-this-week/

[最新燒熄]FS2Crew PMDG 737 NGX Reboot Released 64bit
https://fselite.net/news/fs2crew-pmdg-737-ngx-reboot-released-64bit/
[最新燒熄]又炒車
http://www.airdailyx.net/fsnewsbreaker/2017/7/24/flytampa-does-not-announce-atlanta

flytampa就來全世界都有紅點
點解flytampa vhhx個scenery load 得咁慢 飛九龍上面都未load 好
點解flytampa vhhx個scenery load 得咁慢 飛九龍上面都未load 好

你部機load 得慢

你部機load 得慢

Taxi2gate 個scenery 又冇事喎

FlyTampa個VHHX佢個forum有提過係load得慢啲
作者搵緊成因
我個人經驗係 追返post 有個world/scenery/入面一個.bgl有conflict
令到Apron有幾棟Autogen出咗黎
Disable咗之後 我覺得個KaiTak load快咗
可以試下

FlyTampa個VHHX佢個forum有提過係load得慢啲
作者搵緊成因
我個人經驗係 追返post 有個world/scenery/入面一個.bgl有conflict
可以試下

唔該 但仲未搵到個post
另外想問下呢個spec 其實應該開咩setting
CPU 3720qm 2.6ghz turbo boost完3.6ghz
Gpu gtx650m
8gb ram
Hard disk mx300

以前玩fsx, fsx se都順 依加上左p3d v4 fps低左好多

作者搵緊成因
可以試下

CPU 3720qm 2.6ghz turbo boost完3.6ghz
Gpu gtx650m
8gb ram

以前玩fsx, fsx se都順 依加上左p3d v4 fps低左好多

我都知部腦廢廢地 但想玩住先

作者搵緊成因
可以試下

Gpu gtx650m
8gb ram

我都知部腦廢廢地 但想玩住先

唔好開抗鋸齒
P3d用唔用到yoke同pedal?
小弟想買ch products出果隻yoke同pedal
但又驚隻game唔compatible

同咪yoke呢類冷門野香港會唔會有得賣?
定要去外國網站訂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞