模擬飛行集中討論區(21) 2017 is the year of 64bit

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
有冇人識改GSX個停機位置
香港機場d位停到過晒線先停
有冇同我一樣玩PMDG777一定要PFD開FBW顯示先渣得正常
有冇同我一樣玩PMDG777一定要PFD開FBW顯示先渣得正常

我會開,因為一般家用Yoke 冇force feedback唔開好難trim

我會開,因為一般家用Yoke 冇force feedback唔開好難trim

愚問 force feedback同個trim有咩關係?

愚問 force feedback同個trim有咩關係?

真777 有artificial feedback to the yoke, 同Cessna 一樣可以靠感覺去tirm 機
飛一轉Cessna 你就明我講咩
有冇人識改GSX個停機位置
香港機場d位停到過晒線先停

買左P3D V4但係FPS長期20左右 想問下大家咩setting
利申:用緊i7 7700k 1070 16gb ram
[最新燒熄]Aerosoft Friday update: Overhead Panel
http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/110849-aerosoft-a330-preview/&do=findComment&comment=827454

唔講以為bbs
[最新燒熄]Aerosoft Friday update: Overhead Panel
http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/110849-aerosoft-a330-preview/&do=findComment&comment=827454

唔講以為bbs

WIP
買左P3D V4但係FPS長期20左右 想問下大家咩setting

我都係20幾左右,夠順都無咩問題

唔好太max out
如果4k就唔駛開AA
如果開AA就用返2xMSAA/4xMSAA
NVDIA insecptor黎控制返啲Graphic Settings
LOD開果飛jet唔駛開太高 反正睇唔到
用Active Sky較下Surface Visibility and Upper Visibility
咁AA就處理少啲

只係飛開777
VC ~40_50 FPS
Outside ~80_90FPS
6700k OC 4.5GHz + 1070

唔好太max out
如果4k就唔駛開AA
NVDIA insecptor黎控制返啲Graphic Settings
用Active Sky較下Surface Visibility and Upper Visibility
咁AA就處理少啲

只係飛開777

Sitting at T2G VHHH 07R with SOD HK and FlyTampa KaiTak

唔好太max out
如果4k就唔駛開AA
咁AA就處理少啲

只係飛開777

Sitting at T2G VHHH 07R with SOD HK and FlyTampa KaiTak

係香港好天就無乜野嘅,天氣差就預左減少少

唔好太max out
如果4k就唔駛開AA
咁AA就處理少啲

只係飛開777

升咗v4 用返T2G VHHH 地景
enable咗dynamic lighting 夜晚一開landing light就即減20fps
T2G幾時先順便更新埋個midfield呀

唔好太max out
如果4k就唔駛開AA
咁AA就處理少啲

只係飛開777

升咗v4 用返T2G VHHH 地景
enable咗dynamic lighting 夜晚一開landing light就即減20fps
T2G幾時先順便更新埋個midfield呀

嚟緊仲有成排歐他悲開返
小心炒車
呢到有冇巴打淨係飛Fslabs A320

玩過
幾多bug
pmdg 747 呀

玩過
幾多bug

你有冇update
Tiger Air 簾航 cockpit visit 係咪唔洗諗
聽朝飛唔知打風會唔會delay
Tiger Air 簾航 cockpit visit 係咪唔洗諗
聽朝飛唔知打風會唔會delay

一定reject
可能

玩過
幾多bug

你有冇update

已經係最新
小道消息話下個月出完A319就出SP1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞