模擬飛行集中討論區(21) 2017 is the year of 64bit

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
P3d用唔用到yoke同pedal?
小弟想買ch products出果隻yoke同pedal
但又驚隻game唔compatible

同咪yoke呢類冷門野香港會唔會有得賣?
定要去外國網站訂?

放心 compatible
高登旺電都有賣
點解flytampa vhhx個scenery load 得咁慢 飛九龍上面都未load 好

FlyTampa個VHHX佢個forum有提過係load得慢啲
作者搵緊成因
我個人經驗係 追返post 有個world/scenery/入面一個.bgl有conflict
令到Apron有幾棟Autogen出咗黎
Disable咗之後 我覺得個KaiTak load快咗
可以試下

唔該 但仲未搵到個post
另外想問下呢個spec 其實應該開咩setting
CPU 3720qm 2.6ghz turbo boost完3.6ghz
Gpu gtx650m
8gb ram
Hard disk mx300

以前玩fsx, fsx se都順 依加上左p3d v4 fps低左好多

我都知部腦廢廢地 但想玩住先

唔好開抗鋸齒

FXAA AA Texture filtering 全部唔開
點解flytampa vhhx個scenery load 得咁慢 飛九龍上面都未load 好

FlyTampa個VHHX佢個forum有提過係load得慢啲
作者搵緊成因
我個人經驗係 追返post 有個world/scenery/入面一個.bgl有conflict
可以試下

CPU 3720qm 2.6ghz turbo boost完3.6ghz
Gpu gtx650m
8gb ram

以前玩fsx, fsx se都順 依加上左p3d v4 fps低左好多

唔好開抗鋸齒

FXAA AA Texture filtering 全部唔開

因為p3d v4 d default setting 同級都比fsx高
所以如果你用返同一個setting
會靚啲
但如果你PC唔勁 會吃力咗
最重要LOD唔好太高
AA唔好太高
shadow開少少
Reflection熄咗佢
water effect開low

作者搵緊成因
可以試下

Gpu gtx650m
8gb ram

唔好開抗鋸齒

因為p3d v4 d default setting 同級都比fsx高
所以如果你用返同一個setting
會靚啲
但如果你PC唔勁 會吃力咗
最重要LOD唔好太高
AA唔好太高
shadow開少少
Reflection熄咗佢
water effect開low

等我試試先 呢度嘅巴打都好好人
有冇巴打玩xplane 11
近排上網睇人玩xplane 11 好似唔錯
感覺飛行好似迫真d
有冇巴打玩xplane 11
近排上網睇人玩xplane 11 好似唔錯
感覺飛行好似迫真d

迫真在冇飛機同埋冇地景
始終少3rd Party
重點係啲人已經投資咗落FSX Addon好多年
而啲Addon仲用到喺P3D上面( 你啊FS2Crew)
要投資喺另一個Platform就成為好大阻力
更何況依家P3D已經64bit咗
就更少動機去跳槽
精靈巴打好勁 個畫面好靚
又推

Spec + addon ?

6700k O.C. 4.5GHz + GTX1070

PMDG 777-200LR Bass Pack
PMDG 777-300ER Expansion
FSFX preciptfx
FSFX 777 Immersion
T2G VHHH
SOD Hong Kong
ORBX FTX Base
ORBX FTX Vector
Active Sky 2016 for Prepar3D v4
Active Sky Cloud Art SP2
FSFX ChasePlane

定要去外國網站訂?

高登旺電都有賣

喺Amazon買咗支CH Yoke
個y-axis fully reach唔到
退咗貨返去美國 好彩佢俾我claim返運費
不過都係上Amazon買啦 香港貴幾百蚊

定要去外國網站訂?

高登旺電都有賣

btw 訂咗支ACE 777 FO Yoke
要等6-8個星期 好期待

定要去外國網站訂?

高登旺電都有賣

Y-axis reach唔到咁大鑊
即係ch唔兼容p3d?
Saitek又用唔用到?

定要去外國網站訂?

高登旺電都有賣

Y-axis reach唔到咁大鑊
即係ch唔兼容p3d?
Saitek又用唔用到?

會唔會淨係呢一碌用唔到
換過第二碌會冇事?

定要去外國網站訂?

高登旺電都有賣

btw 訂咗支ACE 777 FO Yoke
要等6-8個星期 好期待

洗唔洗四千銀

6700k O.C. 4.5GHz + GTX1070

PMDG 777-200LR Bass Pack
PMDG 777-300ER Expansion
FSFX preciptfx
FSFX 777 Immersion
T2G VHHH
SOD Hong Kong
ORBX FTX Base
ORBX FTX Vector
Active Sky 2016 for Prepar3D v4
Active Sky Cloud Art SP2
FSFX ChasePlane

[最新燒熄]Aerosoft出A318-321, A330 Edition 2018, 收EUR16 upgrade,原價EUR40
http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/110849-aerosoft-a330-preview/&do=findComment&comment=828252
[最新燒熄]呢間廠個名唔係幾老黎
https://fselite.net/news/oom-scenery-lfpo-renders/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞