查理斯三世將頒發「英王制誥」禁止哈利梅根兒女「殿下」身分 兩人氣炸

545 回覆
1511 Like 20 Dislike
脫離皇室係為咗唔洗承擔皇室所有工作,哈利前兩年脫離完皇室之後,話想負責某d皇室工作例如獻花比陣亡咗嘅士兵。不過比事頭婆ban左,話皇室成員唔可以簡job做
– In letters patent dated 20 November 1917, King George V restricted the title of Prince to the children of the sovereign, the children of the sovereign's sons, and the eldest living son of the eldest son of the Prince of Wales.

係因為之前set 落嘅rules, 所以queen 走咗嗰日Harry 個仔即刻變成Prince Archie

佢出世時只係曾孫,加埋Harry 只係二仔,但太嫲走咗就另一個講法
你硬係要亂噏廿四嘅話
咁即係成個英皇室都係『自稱』
Harry出世已經係王子,唔係自稱
無義務仲想拎公帑係人都屌啦
女權+黑人
What do you expect
安妮公主本身勤力又低調
對皇室工作好有責任心
但可惜以前男性優先繼承令佢排得仲後過兩個細佬
但 HRH title就唔包落呢條rule度

所以Charles III可以唔俾 HRH, 因為佢哋成家人冇provide duty and service

想攞HRH? 番皇室為番英國人服務, 先再問Charles III攞title啦
你無睇哈里啲新相
已經超級禿 但佢攣毛有啲角度無咁明顯

唔想比民眾聯想到
頭銜可以咁樣私相授受而唔係與生俱來
無履行皇室義務
好似係講到明唔會畀名函同殿下
真係對比起
安妮公主嘅仔女都無公主王子名函
睇返當初女王承諾會畀
但安妮公主主動拒絕
兩個外孫都覺得就係無接受
先能夠自由成長
坦白講 查理斯真係話改就改
賜HRH 王子/公主個名呢啲係國王嘅權力
唔使經國會立法個D 只要國王下令改就得

當然王室有責任考慮民意先決定點改
一定關佢事
外孫不嬲冇王子/公主身份 傳統來講國王外孫不嬲唔係王族
不過都會冊封公主老公個爵位 咁外孫自然係貴族
不過安妮公主前夫同現任老公都拒絕咗爵位
令到2個外孫真係係平民

愛德華王子就真係咁
愛德華2個小朋友都自動有王子/公主身份
但愛德華就真係拒絕咗
所以依家講王室通常唔包括愛德華對仔女
死黑鬼真係累人累物

2手臭貨
頭銜叫做Freerider
所以當年查理斯出世之前兩個月,佐治六世未要出《英皇制誥》話所有愛丁堡公爵夫人伊莉莎白公主同愛丁堡公爵生嘅都係王族,自動有王子公主同HRH title。
(安德魯同愛德華唔計,佢地出世阿媽已經係女皇,冇呢個問題)

因為查理斯同安妮係佐治六世外孫,正常黎講係冇王子公主稱號同HRH,而係要跟愛丁堡公爵嘅附屬爵位米利安立伯爵同安妮女爵咁,但係全英國都知查理斯係未來英皇,冇理由未來英皇一出世唔係王子而係伯爵,先有佐治六世1948年份《英皇制誥》。
先不論真假,想問下Quraysh既先知穆罕默德幾時變咗黑人?
The crown 入面最鍾意呢個配角角色
地中海出晒黎啦喎
BLM
佢地咁細個就死左媽媽好慘其實

Prince Edward對仔女,無要到公主王子稱號,有爵位
王子生嘅兒子點會叫王子呀
國王生嘅兒子先會叫王子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞