Apple真係無撚用 食屎大

386 回覆
1134 Like 95 Dislike
ching有病睇醫生
使用體驗未被超越到
因為用得iphone 大部分都唔會睇spec
你問班港女連相機像素都可能唔知係咩黎
跟本就係當名牌 luxury goods 咁買
好似chanel lv 包包咁都係買個牌子一樣
因為當年LG 喺LCD 做AOD咁的話好難好似OLED 咁慳電
其實睇到登連係咁罵

就代表你可以放心去換機
單講返回,IOS輸到見唔到AN車尾燈,全面屏年代有個別APP仲要左上角返回,IOS連固定既返回手勢都無,有時係上下掃,多數係有圖嗰時,但啲新聞APP未必支援只可以左上角交叉,有時係返回掃左邊,例如文字嗰時,但有時會變咗做拉MENU例如FB,TWITTER,圖片既話會變做上一張,
又講傳檔案,有時啲個人資料敏感嘢唔想經互聯網做,基本上IOS同MACOS都係傳唔到去WINDOWS,咩藍牙咩插線(原盒跟一條C-LIGHTING線)都做唔到,我後來要用網絡上的芳鄰行SMB傳,仲有就算俾你傳到都好,佢個原況相機出既檔WIN直接係開唔到,
相比起嚟,仲有好多類似簡單既功能,An實際要操作,同需要知識既門檻低好多,學習成本低好多,一味話IOS好用既人,應該都無用過更好用既AN,
剩係截全屏長圖到IOS16應該都仲係無,AN用咗唔知幾多年,再唔係簡單到換鈴聲都要用佢個GarageBand嚟到做,IOS用戶十個有九個個鬧鐘仲係用雷達,食開屎話正仲叫其他人一齊食,同千尋父母變做豬一樣道理
iPhone 12 轉 flip 4 會唔會唔慣
想換
反轉隻 mouse 差電,咁都比佢諗到
用過iOS唔會想用an點得嚟?
望望自己左手部note 8, 其實好多年前我都用緊always on display...
不過部嘢真係差唔多要退休, 個Mon黃咗好多同有晒印
右手部12mini舊電又已經得返唔夠8成, 成日要插charger
真係唯有含住撚換
靚女全部都用 iphone
用an機係靚女面前只會當你異類死毒撚
我都係依兩部
但note 8就仲好地地
12mini真係倒水
你鍾意啦
無線播雪花收視都高過其他台
所以無線係天才
An 一打機 就食曬屎

雙修
係真
真係好撚嬲但又吹佢唔脹都係要買
因為用緊MacBook Apple Watch 好難轉走
大把人一部機唔壞唔換,升級都唔會換,新一代有冇新嘢關佢哋咩事 隔幾代先換 一次過升級已經夠爽
心絲絲trade in 加5000蚊買隻紫色
係真喎... an機用兩年必壞,同埋成日彈app
iphone用左幾年仲好地地,彈app都唔多
有啲人成日屌mac os update 會中伏,解決方法係唔更新,點都唔會用windows
呢部用過 老實講舊野真係好樣衰同埋冇乜用 btw呢部野真係垃圾黎用唔夠一年就開始mon有殘影 LG摺埋手機線是對的
用過三部三部都係一年內會壞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞