Apple真係無撚用 食屎大

386 回覆
1134 Like 95 Dislike
我比較嬲既係所謂既an俠,
佢地根本唔會捨得比錢an廠賺,
an機旗艦機銷量差,an廠邊會有多d錢研發同生存,都已經越嚟越少an廠啦,
你班pk掛住屌蘋果,唔屌下自己,
你班仆街
呢啲功能其他電器都有
有乜抄唔抄?
雖然Apple 冇撚用…

不過同女神合照完.. 發覺呢個世界剩係得Airdrop…
我覺得用An機嘅我真係零
啲盲粉:我唔覺喎
一部iphone 可以用5年以上
呢樣野夠值回票價
你岩
所以用apple但講tech嗰班通常最後都俾人拎an既中階機增長知道例如120hz
基本上牙膏都唔洗擠
換個包裝就得
同埋點解an機成日會crash/彈app呢
係因為an機型號太多,特別係唔同既screen size好多,大部份programmer只會用某隻型號去test app,冇handle到既型號就好容易有問題而彈app
但都唔緊要
反正儲落一班忠粉消費極都仲有
倒不如話iPhone 就算非pro版本都保持到一個高水準
所謂次一級嘅spec都完全滿足到user日常所求
再追spec係體驗上都冇乜大提升啦
最緊要都係memory 夠同分享夠快
啲相影完都係加filter啦 相機像素再高都廢啦
啲spec除咗推跑分打丁仲有幾大作用
更唔好講三叔堆料整咗部降頻機出嚟
三星成龍代言,
間晶片廠想食大陸市場食到南韓奶共,
之前香港dns上大陸
Fold3 最強spec全球獨家係大陸土豪版「心系天下」w22先有
呢啲又計唔計?
分分鐘我呢個ifan都洗多過佢地 一年一pixel
3星發佈會好似無乜人睇咁
新功能都係咁岩碌fb/行街先見到
唔似蘋果咁,an都會睇
可能呢D係PR落左力大家無留意到
無知都唔使衝出嚟嘅

唔係淨係打機先要用粒勁u,佢耗電極低、影相拍片電影模式,冇粒台積電晶片都做唔到,你平時日日都用緊但唔覺咋
係得連登仔先會同人講spec 又乜功能又剩
人地用iphone係種態度 係一種象徵
你買勞力士唔通貪佢準時呀?上海街10蚊隻電子錶分分鐘重準過勞
睇返apple過往d產品,iphone6 之後新機外㣋
形都係翻炒完再翻炒,怪唔知apple要炒咗個designer,索性唔鬼做design,繼續翻炒
想apple收皮 應該要等另一間手機廠出現
另一個競爭者唔係大晒,好似tvb都未收皮
而加an機都好耐用,用耐左都唔會太慢,但apple嘅mac真心好用過行window嘅notbook,另外ipad又好過市面嘅tablet,所以手機用an,做野用apple真心最大效能嚟

利申,雙修,邊樣好咪買邊樣,嘈乜9~
冇錯….用蘋果從來都唔係純硬件,佢係賣緊軟件服務體驗。

用唔到嘅功能會飛都冇😆
用Mac/ipad但手機唔用iphone 咪少咗好多方便功能
講真如果macbook 可以裝Linux, 我應該會買
我返工用咗兩年iPhone都用唔慣iPhone
反而Android用咗咁多年我都鍾意

我啲fd鐘意我用pixel幫佢哋拍片影相
尤其夜晚
又唔想轉三星 唔通買華為咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞