【七月新番】來自深淵 第二季 烈日的黃金鄉 (3)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
大家諗下如果黎明嘅實驗成功
咁世界上就會有好多娜娜祈
好好睇
黎明從來都唔係為自己私慾
係為科研、探索、人類福祉

只係個過程不擇手段啫
頂多係個無道德嘅瘋狂科學家

要分類佢都係屬於混亂善良
黎明連自己條命/肉身都可以放棄
只係為左探索
咁撚癲已經離開左邪惡既範疇
成日都話有人中伏,究竟堅係有家長中伏定大家吹水 當年小圓又係咁
有幾多娜娜祈就有幾多mitty
其實土筆卿會唔會俾人拉
你覺得少啫,咁能熱門
動物台開得po嘅已經多人睇
有冇人買咗隻驚玩
咁巴打要幫手同多啲朋友推介啦
我覺得成篇最正嘅位係主角知道自己係一件復活嘅屍體但佢阿媽反而覺得呢個係一個奇蹟,應該要自豪
我朋友同佢屋企人睇完 佢屋企人同佢講短期內唔會再同佢睇動畫電影
套野就係佢屋企人見畫風咁可愛揀嘅 同期重有另一套美國動畫上
我朋友已經警告過套野唔係一般嘅動畫
笑死有陰影
Anime corner 個base 好細
Reddit keep 住頭3
瓦茲強唔夠瘋狂
佢做d野都仲係好易理解
今時今日好多發明,醫學都係建立於不人道嘅過程上
什至你覺得理想當然嘅常識都係
比如人類個胃係點消化食物,知唔知當年係點發現
係有條友中彈穿左個胃又死唔去,個醫生就捉黎做好多年嘅活體實驗
唔縫返個口,吊d食物入去胃直接觀察, 刺激佢情緒詳細記錄情緒同消化過程嘅關係,逼佢入伍做軍人等佢無得用法律逃走,因為變逃兵可以射殺等等

所以黎明或者現實嘅科學家就算做左咩無人性嘅事後
但日後嘅發明係造福人群的話就無人會理d condom
根本成套作品都係建基於人性嘅醜惡而創作
又諗起不動卿知道佢大肚嗰陣個樣
莉可聽完建村史都仲話鍾意條村,真係好嘔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞