【七月新番】來自深淵 第二季 烈日的黃金鄉 (3)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
漫畫畫風卡通過頭 好似睇小朋友畫冊咁

只睇漫畫唔太明佢講乜
未有動畫前 都唔係好睇得明啲劇情
睇完動畫明左 再睇返漫畫又明晒
黎明本身可能好善良,唔犧牲其他人做笛
應該話佢唔介意犧牲任何野(包括自己)
佢後面要黎啲孤兒黎做實驗都係因為自己做唔到
為我命名吧 你看呀 旅途盡頭所示的黑闇

並不象徵著終結

它註定會延續下去

延續至那遙無邊際的地方

而我也必定會向著那前方

以那不斷更變的盡頭為目標前進

因為呀 我這顆雀躍不已的心 是不會消逝的

歌詞寫得好深刻
深淵探險家嘅心不會消逝

soruce: https://home.gamer.com.tw/artwork.php?sn=5542770
動畫漫畫訪談各睇兩次
漫畫有埋畫面點整彈藥包
仲有磨豆腐

左邊係正確 右邊係觀眾原本猜想
森川智之:手
我自己就先第1季動畫+劇場版再追晒漫畫之後再接返第2季動畫
如果係睇漫先嘅話我諗會冇乜心機追落去

btw唔好再講咩呢套動漫嗰套動漫啦
動就動漫就漫啦
下一集最好睇,
雷古失憶後個名係莉可用狗名改嘅
但失憶前又真係叫呢個名
莉可老母: 細路你睇落似我屋企隻狗,就叫你雷古啦
岩先集齊哂黎明要既15件遺物,諗住拎咁重要交左貨仔,交完再等下次落5層最底再打黎明卿,冇諗過一交就要同黎明卿pk, 咁死啦硬住頭皮上,身上得4塊繃帶+1個白笛稿+3支最廢冰稿,點知第一次就搞掂左黎明,反而估唔到之後仲要打女主角,唔係帶得一把弓去得10支箭,今晚可以破埋關
Faputa 太可愛啦!
入團齊齊落第七層啦!!
係咪得我一個會諗其實老母白笛就係老竇
見到普路修卡變笛之後開始有呢個諗法...
漫畫之後會提 動畫完左可以去追
份詞真係寫得好嘔心

痛みと痛み取り替えよう
Itami to itami torikaeyou
▍將"傷痕"與"痛苦" 作為代價互換吧

糧にするんだ 落花のかけら
kate ni surunda rakka no kakera
▍連同那落花的碎片也 必定能成為自身的糧食

すべて傷ついて僕は象ってく 形になる
Subete kizutsuite boku wa katadotte ku katachi ni naru
▍傷害了一切之後 我便能愈加成長 構築成型

我中意睇埋彈幕所以用巴哈
不過要vpn
Netflix
disney+
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞