【七月新番】來自深淵 第二季 烈日的黃金鄉 (3)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
係監獄專心畫畫

原稿合宿
冇幻幻佢畫唔到落去
搵人報日本狗拉撚左佢
屌咩... 愛佢仲拎佢黎做肉盾咁
86果時已好鐘意佢
之前有討論過
對黎明卿嚟講 型態係咩都唔重要
同自己一樣 「非生物」都冇所謂,唔一要係人類
而且,深淵研究喺佢眼中係honor
我諗黎明係會覺得揹住子彈包做實驗、戰鬥,等於同細路一齊為至高夢想奮鬥

以常人道德觀睇,黎明嘅愛照字面睇係扭曲嘅
但係應該唔叫病態 例如病嬌嗰類因為自己問題 如佔有慾太大 所做嘅行為就會令對方難受
黎明嘅愛只係形式唔同,起碼冇令啲細路感到一絲恐佈、壓迫,所以子彈包實驗嘅細路們都願意幫佢頂詛咒
當然佢誘騙細路係仆街,但佢畀只有痛苦人生嘅細路感受到最完滿嘅幸福 但係要交出條命 值唔值,呢啲都可以傾
即係
Abyss: 「愛你愛到殺死你」都可以接受,判定有效
漫畫幾時有64 冇野追咁
我認為勃起卿係老母喺奈落用至寶同干涉器造出嚟嘅莉可老豆複製人
本身對公主無乜感覺
睇完呢集真係好心痛
垃圾渣古
佢鐘意幾個月先畫一集 慢慢等啦
有冇講過卡布倫係源自邊到
法普妲唔係一出世已經拆哂同好憎幫過罡甲既干涉器咩
51.5話就係講公主點識加布
想問下岩岩打完3層干涉器落左4層,但快速旅行唔work番唔到屋企,係咪要人手爬番上去
係保護 不過係保護布耶可,其他人只係順便,所以強哥先唔比佢跳崖死,要困住佢
第3層真係好撚地獄
又黑又多分岔又勁多蟲咬
爬牆又花體力 而且有啲仆街雀喺牆邊片嚟片去
中途啲支線又困Q住你
畫得咁慢
咁幾時先出第三季
依家作者平均幾耐出一話
擅食卿
擅長喺惡劣嘅環境下料理出美味嘅食物
腌肉卿
一般嚟講係講咗雙方嘅動機先,或者好似今集咁一邊打一邊穿插回憶
用感情或者理念強化雙方嘅衝突
鬼滅個做法係打完交分咗勝負勝先交代隻鬼嘅背景
反高潮之餘又好似之前寫漏咗要特登補返咁
好難講
你當同hunter差唔多
原作好似係免費網上連載,邊個可以催佢交稿…
岩先爬番上去,上完去之後可以快速旅行落4層,但4層唔可以快速旅行上番尼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞