【七月新番】來自深淵 第二季 烈日的黃金鄉 (3)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
莉可本身都唔知係喪屍黎

咩黎。 漫畫好似冇。
冇,黎明根本冇用全力,純粹想test吓
電影訪談講 其實仲有戰鬥用祈手,例如放火隻祈手 佢仲勁撚過尾巴黎明
所以娜娜奇問黎明係咪冇晒戰鬥用祈手,黎明冇答到
仲有提打完後莉可一行喺前線基地住咗一排補給同交換情報
冇睇訪談好似miss咗好多嘢
一直都以為係黎明唔夠雷古打雷古又殺佢唔死
因為認同咗佢哋個諗法先放行
作者好多訪談有答劇情嘢,畀好多全新資訊,仲有Twitter添
上面有貼劇場版訪談link
仲有好多 https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=47245&snA=1242
所以game係作者監修 可能都要計埋落正傳

隻game有設定bug?
15歳先可以做蒼笛但主角點睇都唔係15歳
又唔係白笛直屬弟子
黎明卿有一話一 佢真係愛自己個女
相反美食卿唔同 佢會為左件事符自己想既走向去呃人
公主係第二粒
一直放喺第一粒個位嗰粒嚟
要成為彈匣,條件就係對黎明嘅愛
正如米蒂對娜娜祈嘅愛,保護咗娜娜祈,令佢不致於變成肉醬
彈匣對黎明嘅愛係真
黎明對彈匣嘅愛係假
變左彈閘都仲記得邊盒打邊拿
黎明對愛嘅表達唔係你地世俗人可以理解
黎明父愛如山

劇場版後 作者Q&A訪談
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=47245&snA=1013
>土筆強烈堅持黎明是愛著所有的孤兒的,而不是只有愛著普魯修卡和娜娜奇
>黎明卿的心中不只掛念著普魯修卡的事也掛念著其他小孩的事
>看到娜娜奇衝去阻止暴走雷格發射火葬炮的那一幕是黎明卿最慌張的一幕
維力有一句係話「原來伊繆冇原諒過我地」
係真心憎D人食佢仔女
我覺得2應該本身淨係想幫布耶可? 個班人得布耶可入村唔使變生骸 但係班人好無恥咁走入去仲住得咁開心 所以咿嚕繆咿最後要生法普塔出黎屠村
但變生骸係佢地眼中本身都唔係懲罰 而係進化
同埋如果咿嚕繆咿想殺哂所有人 咁佢用本身隻村既意志三賢已經做到 亦都無必要幫佢地打獵搵食物 反正布耶可都唔洗食野
而且後來村民咁多新移民已經唔多關事無食過佢兒子 咁都要殺哂好無辜姐

所以我覺得屠村唔係咿嚕繆咿意願
イルミューイは自らを解放してほしいのに、その力を持つファプタは村の『膜』を越えて入ってこられない

土筆Twitter 講咗伊繆係想滅村解放自己
有一句係話「原來伊繆冇原諒過我地」
係真心憎D人食佢仔女
法普塔聲優真係勁 句尾d索絲索絲跟足原著又全神 可愛既時候把聲又夠可愛!
都幾肯定係父愛如山
如果雙方都無愛既話個詛咒只會兩邊分擔
你有冇睇清楚 係2邊都要有愛 先可以分擔詛咒
又真係有野獸嘅感覺 好得意
集集有睇 但都好似唔係好明咁
又想重睇
2 應該係保護大家 / 長大?
但變生骸應該係班人自願 貝拉弗本身都冇變, 係佢要求
之後有隊員話佢係進化好靚 就入哂去變身
啱架喇 每次重睇都有新發現 特別係漫畫真係收埋好多伏筆
播埋呢季有五年比你重睇
土筆唔好再玩幻幻
快D出深淵漫畫得唔得,唔想再等5年
有冇人研究過勃起卿碌鳩係屬於邊個
可能係リコ老豆
其實一隻米蒂就可以解決糧食危機
可惜生不逢時
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞