Tyson Yoshi讚林家謙Serrini創新 曾不滿廣東歌「俾商家玩爛咗」

219 回覆
71 Like 335 Dislike
如果金像獎全民選影帝
屌你影帝最後五強一定係姜濤 Edan Jer AnsonLo
Viu靠黃絲ff彈起 mirror靠Viu彈起 點相輔相成?
笑撚死 唔係黃絲想用國務院台打cctvb呢隊嘢點樣彈起 靠姜濤夠樣衰唱歌夠難聽?定係靠Anson lo夠gay
咁都唔係清泉咩先係 香港依家咁多歌手得佢一個賣肉
大波
唔知幾時開始,興佢個隻哭腔
Busking 撚好多呢啲
聲底唔係唔靚 但係聽得好辛苦
放咩棄廣東歌
根本佢自己就作唔出

係想要新野咪自己帶
駛乜要人帶起
佢講嗰兩首都叫創新
Friend底圍爐都唔洗圍得咁肉酸呀
成日係到自命不凡 收皮啦
其實冇講錯
佢憑呢首歌同don't text me成個個專輯從underground變做indie,再憑 網絡安全隱患 開始從indie變做主流
其實鏡同樂壇有乜關係?最多係娛樂圈
呢班垃圾獨大香港廣告市場接近兩年,無論現實定網絡世界都四圍見到佢地既宣傳,歌影視都見到佢地,傳媒定娛樂時事KOL名人都吹奏佢地有幾本土,幾黃,幾高人氣,又向外國宣傳過合作過
但到依家仲都未紅出香港,單單呢點都解釋到佢地本身點紅到啦

呢啲人氣真係一味靠PR吹,靠香港個環境先紅得到
叫佢地班fans同PR俾個數據睇睇佢地出左香港都好有人氣就永遠都俾唔到

想造神都唔夠數據支持
但mirror 21年先紅
互惠互利啫

想問下2008-2020年香港樂壇有幾蓬勃?
各大brand 搵咗幾多樂壇新人賣廣告?
Mirror咪就係商家佬玩音樂既產物囉
玩到變晒做廣告從業員

你唔係以為香港樂壇靠mirror呀
鏡狗會同你講

返去睇TVB啦
我現時自己肯做飯?
靠班廣告從業員?不如你話靠tvb同星夢

mirror事實係靠錢
有人吹

商家佬玩音樂咪玩左個阿mo出嚟囉

Mirror玩錢用4年吹左個冇料到既show出黎,仲有盲粉今時今日話撐?

佢話玩音樂?講玩笑咩
pop大哥
條傻閪一開始已經齋出國語歌
又話廣東話難寫難作
到商台捧佢先寫返多幾首廣東話歌
好意思喺到對廣東歌鳩噏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞