Tyson Yoshi讚林家謙Serrini創新 曾不滿廣東歌「俾商家玩爛咗」

219 回覆
71 Like 335 Dislike
一早吹到佢地係樂壇救世主啦
唔格硬搵啲野讚下佢地幫佢地搭台
仲有咩存在樂壇既價值

簡單諗下
如果Mirror真係有咁勁既影響力號召力,點解仲未紅出香港?
因為佢地本身紅得起都係香港依家特殊既環境因素造成,呢啲影響埋其他香港歌手
造就成個樂壇
但出左香港,冇哂呢啲因素咪紅唔起囉
又玩捧殺
你第一日接觸香港娛樂圈?不嬲都係靠包裝
多大眾支持咪紅,唔洗有實力的。
應該要問下班大眾點解咁易就比包裝呃到
無mirror 仲有邊個食到條水,之前造星二首山下見直到出汁啦 宜家咪又係無人理
同埋社運只係帶到少量後生撐mirror, 但最課金mirror嘅係班師奶。你話佢地紅關唔關社運事我覺得關但唔係最主要原因。
其實好多人…
佢地自己先係最大得益者黎
吹到佢地係最大樂壇推手本身就係笑話
Tyson Yoshi跟風怪
有少數中文歌
吉野家係咪以為自己真係音樂才子
人地有錢
野雞online course 都屌打你xgu phd啦
可能梅豔芳,古生套戲咁收得都要多謝Mirror
少數

廣東歌關佢撚事
真係想知憑咩
連燈仔黎
連登仔黎
因為廣東話歌真係難寫
佢自己大部分歌都係國語同英文
就算有廣東話歌大多數都係搵人幫手寫

只不過如果想係香港長紅就認真鑽研下點寫廣東話啦
不過佢個係呢個做音樂評論員keep熱度都明嘅
做明星姐 犯法啊
Well…said…
關你撚事咩Tyson Yoshi收檔啦
假冒女團直程搞臭香港電影個朵
Viu靠Mirror彈起, 定Mirror靠Viu彈起? 其實相輔相成

你唔想比Mirror credir而覺得樂壇無Mirror都可以自己食住本土意識彈起, 其實只係一相情願
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞