Tyson Yoshi讚林家謙Serrini創新 曾不滿廣東歌「俾商家玩爛咗」

219 回覆
71 Like 335 Dislike
估唔到要去到今時今日,做獨立唱作人先有生存空間。
真心respect,又作曲填詞同唱埋
佢又講得冇錯既,廣東歌仲係停留係90年代k歌質素,個d編曲隻隻一鳩樣,聽過創作人訪問話唔鐘意做快歌因為成本貴,同樣3分鐘歌,要放多好多粒音符落去,編曲又要做多好多野落去咁攪法廣東歌唔死先期
(。)(。)
「我煮個麵你食呀」
mirror本身都係食社運條水上位啦
係靠鏡先有返個熱度
比人知原來本地歌都有人追
無佢地, 本地樂壇繼續靜撚到死城咁
事實係
你老母收皮啦打手 根本香港人係因為疫情出唔到去 個一排啲網媒又係咁講mirror先冇啦啦出名
根本就你地呢啲打手你到做神 仲要好垃圾既神 唱歌跳舞都未搞掂 幾年時間都係咁 仲話咩睇佢地進步

viu請廣告公司收幾錢
TY好快過氣啦 繼續出啲垃圾歌
今日TY 明日家謙
周杰倫 世一
熟度咪就係靠pr公司 你唔見有一排個班網媒突然柯個屎都關mirror事咩
痴線暗串mirror食藍店
係咁架啦 佢地想咩都關mirror事 成班傻閪粉絲喺度圍爐打飛機
又矮又大波,細細粒,容易砌
唔反對,咁得罪講句廣東歌樂壇咪同時間都係影壇咪又係,都係本土情懷重左好多下既結果,我又唔覺得咁樣有咩問題
TY啲歌商業化到嘔
所以根本唔應該話香港樂壇靠mirror救起囉 笑話黎 根本係本身本土浪潮捲起先有咁既結果 mirror初出道都冇人理啦 係社運後先吹捧
反而覺得佢唱功差 啲歌唔錯 同外國啲口水歌差唔多咋嘛
個時第一次聽別來無恙真係覺得好特別
Serrini 網絡安全隱患又係
唔係啲倒模情歌
下一位前度 k 到乜咁喎

金毛玲就創新d…但其實依類型歌好似好多唔紅既樂隊都有 係唔紅…無乜人知

利申…支持廣東歌
人地apple有咁既實力 想問下mirror有冇? 三年時間唔識跳舞都應該熟啦下話 唱歌幾廢都應該有啲料啦

佢地12個三年有邊個真係進步得大 得個幾個唱歌好聽 睇到你呢啲人係到吹捧就好笑
心之科學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞