Tyson Yoshi讚林家謙Serrini創新 曾不滿廣東歌「俾商家玩爛咗」

219 回覆
71 Like 335 Dislike
Tyson Yoshi在完騷後於Instagram抒發感受,指曾打算放棄廣東歌,之後卻見到林家謙和Serrini分別推出《下一位前度》和《油尖旺金毛玲》,令他重投廣東歌懷抱,他發文道:「The reason why I fuxk with this guy & @gwendolyn.spot is because… in the past 10 years… 支持廣東歌呢幾隻字… 我覺得比(俾)班商家玩爛咗…字裏行間一直都比我感覺帶有強烈嘅sympathy… 就好似就執笠啦好心幫襯下(吓)啦… 但係作品上冇創新一路都係嗰幾樣嘢所以直接放棄唔再留意… 直至到我幾年前無意間聽到下一位前度& 油尖旺金毛玲… i was like… fuxk finally something new in mainstream Canton pop… 令我重新留意返廣東歌… 終於有人用行動同作品做到呢件事而唔係得把口… fuxk yeah🤘🏻」
佢...其實...係...咪...唔識...用...逗號...同...句號......
寸商台
mirror
佢誇張過鄺神
事實係靠鏡
有人追
Ty…..s…….on Y….o……ahi
好撚偉大喎
的確係
成個樂壇氣氛
比氣Eason hea唱任我行嗰幾年
差太遠
油尖旺金毛玲係正既
雖然pr真係推到日日聽mirror
但jer唱既歌路夠另類又好聽
AL果啲就算數啦
Tyson Yoshi 啲歌其實好麻麻
唔知佢憑咩彈起
紋身大隻fuckboy樣 仲好撚大對波
又係靠鏡撐起返香港樂壇嘅濕鳩言論
風火雷電
仲要講嘢勁kam
睇佢動漫節同達哥啲互動睇到呆咗
B..e..n…Y..o..s..h..I..n..o..y..a
下一位前度喎 創新?
同一貫hit開嘅廣東歌同一路數喎

利申 當年有loop呢首
ptsd
油尖旺金毛玲個時serrini仲好underground
點都唔係mainstream
《下一位前度》和《油尖旺金毛玲》果期mirror都未彈起,關咩事呢
事實就係mirror紅同廣東歌樂壇重拾關注係同步發生,咁到底係樂壇帶起mirror紅,定mirror帶起樂壇就雞同雞蛋問題,但兩者就一定有互相影響既
咁屎又的確易燃嘅
你dum舊屎落火堆都會大火翻

阮兆祥咁既樣都fuck boy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞