Tyson Yoshi讚林家謙Serrini創新 曾不滿廣東歌「俾商家玩爛咗」

219 回覆
71 Like 335 Dislike
咁都要佢地食得中market先得架大把歌手團隊,rubber band callstar 唱歌高質仲要本身多佳作又出左道多年,又唔見佢地食得中有呢個效果?

咁社運後吹捧鏡,同時間樂壇多左關注,兩樣野零影響你覺得無關係咪無 要證明樂壇無左鏡都一樣得一個方法,就係假設鏡無出現過,今日個樂壇係咪一樣有咁多關注度囉

事實就係一個樂壇要多人留意,偶像派同實力派都需要,鏡係填補左空缺左好耐既偶像派路線wor
咁你咪倒果為因囉
明明全部都係因為社運本土意識抬頭先彈起 你就講到相輔相成咁
Mirror就係咁啱因為係Viu呢間所謂同cctvb打對台嘅國務院台捧出嚟所以班黃絲ff佢哋好黃可以打低tvb先咁紅 如果唔係憑姜濤Anson lo呢啲咁嘅料可以彈起?佢哋有邊首歌係聽得入耳嘅?
Mirror係本土意識抬頭令樂壇多返人留意嘅最大受益者 唔係有份幫樂壇返生嘅人
I was like
但真係bo
冇mirror咪第個人食條水囉on9
Callstar rubberband冇受惠咩你以為?呢幾年都吸納咗好多本土派fans啦

不如你講下mirror憑咩紅到咁啦 唱功?舞技?樣?演技?
真 明明未社運爆起本土浪潮同反tvb運動前 mirror除咗姜濤都冇人理
加上 係因為佢地係viutv出身同viu既藝人 食正晒當時反tvb運動條水 所以先係最受惠果個啊鏡膠 瞓醒未
油尖旺金毛Ling這夜有心事
不知跟他何能再見面
拿起Seven買野賬單的背面
寫了句句哼起小曲後入眠
……佢老母咩
英皇嗰啲冇PR咩
雞容打手見得少?
之前係谷極都唔起嘅狀態
一出PR就谷得起就冇窮人暗星啦
班弱智黃絲捧國務院台打cctvb 笑撚大人哋個口
i don't like... i don't drink... i don't smoke...
你認唔認同12條友紅得起係食社運尾水先
Tyson Yoshi嘅歌唔係基本上都係英文歌咩 ?
佢紅得起係複合原因

如果純因社運吹奏
就吹奏kolor 啦

有啲撚樣見到mirror collar 紅話人食社運水就好笑

Mirror食尾水所以紅
Pixel 唔紅又唔講,明明viu出道viu又有幫手推
到collar 紅又話返人食尾水

總之紅就唔關佢地事,關社運事啦
鏡之前既本地樂壇 = 翡翠樂壇
(但 程浚彥 欺善怕惡
只敢屌「商家」唔敢屌TVB
咁我寧願你班傻鳩繼續聽其他國家或者地區嘅歌
至少嗰陣有一班真心鍾意廣東歌嘅人會留意會支持
唔該唔好講到乜柒都關镜事
真係好撚嘔心
香港樂壇革命「唔關mirror事」
個mon跌落泥「最衰系mirror」
連登全港最大酸民平台,Tyson Yoshi 連登公敵!
因為新一代MK 突然聽EDM
人地外國閒閒地玩左十幾廿年
佢是但拎啲人地廿年前技術就可以copy 一大堆
睇佢concert啲女好撚正喎 身材外貌穿搭要咩有咩喎
成日 fuck 來 fuck 去, 真係上唔到大枱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞