[KPOP] K-POP 2022討論區 (44)

1001 回覆
3 Like 33 Dislike
blackpink?
想繼續過退休生活 可以續約
Of coz啦
佢首拼接歌(Pink Venom) 令我諗起 I GOT A BOY
都係要聽幾次先講得好聽
咁計其實好多新團登咗頂
IGAB好聽啲 至少個chorus順耳啲冇狗叫

jenselle已成過去
yaneslle i stan🫶🏿
1代SES?
2代 少時
3代TWICE定BP
乜水嚟㗎
用咁嘅標準應該未有第二隊
肥gi比人鬧完
跳得好咗

聽咗幾次都唔好聽
印度曲風真係唔識欣賞
想send篇潮文去比韓國網民睇
IVE聽日應該拎埋Melon日榜#1

都可以有多過一隊登頂嘅其實兩隊都登咗頂啦
不過依家明顯係bp>twice 早幾日見過韓國論壇拎咗少時同twice差唔多嘅出道年期比 話twice成績好差 對比少時
唔怪得hyuna 最近一個音槳節咁感性
可能pnation 唔再續簽d 舊人啦
俾唔到offer
我覺得pnation 對jessie 同hyuna 都唔算差啦
Yangyang:我仲唔係俾秀滿之女揀中嘅人!
Kpop界咁多人
In ears得佢成日有問題
又唔見其他人會咁
屌,全世界嘅PR打手都係咁撚樣架?
又關耳機事?
既然個耳機咁撚有問題
咁SM仲哂時間出呢啲洗地po?
換過哂批耳機啦,屌佢老母
有咩?都無更新過
好似話要對韓流有重要貢獻先得
BTS係拓展歐美市場 TWICE係重啟日本市場
在今年發行的女團專輯中 每首歌都獲得好評的專輯

就是LE SSERAFIM的迷你一輯 'FEARLESS'

聽過的人都會說「收錄曲真好聽」「整張專輯循環播放」「旋律和歌詞都很好」

已經開始期待下一張專輯的品質會有多好了

來源: theqoo https://theqoo.net/2563115845

1. 不能把'Blue Flame'當作是主打歌,然後重新出來嗎ㅠㅠㅠㅠㅠ

2. 真的,整張專輯都很好聽

3. 我只聽過主打歌和'Blue Flame',超級喜歡'Blue Flame'ㅠ

4. 比起主打歌,我更喜歡'Blue Flame'

5. 沒錯,整張專輯都一定要聽才行

6. 同意,而且歌詞真的寫得很好

7. 'Blue Flame'.. 我想看更多舞台啊

8. 沒錯,收錄曲真的選得很好,'Oyster'的beat我也超喜歡的ㅋㅋㅋㅋ

9. 我一直重播'Blue Flame'和'The Great Mermaid',真的好好聽

10. 'Blue Flame'真的好聽到我以為是雙主打的程度,非常喜歡,所以常常聽

11. 拜託有全罩耳機的人一定要聽一次'Sour Grapes'

12. 'Blue Flame'真的是GOD曲

13. 我一開始最喜歡'The Great Mermaid',後來最喜歡'Blue Flame'

14. 除了Intro以外,其他首我都一直重複播放ㅋㅋㅋ

15. 第4首歌幾乎是我的人生曲了
Cr韓網評論翻譯站

講到pr post點及日日十鳩幾個吹奏po但自稱零宣傳嘅中小企
pitchfork都無review 無啦啦又變成no skip album
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞