教科書也不會說的77事變真相

444 回覆
244 Like 15 Dislike
even 中國係咁柒
但互相傷害後
南京大屠殺依然係一件好痛嘅事

其實「南京大屠殺」本身都有可能係10000倍誇大左

睇圖真係震撼同殘虐

有好多網上既「南京大屠殺」圖, 其實係「通州大屠殺」既圖片

「通州大屠殺」係支那軍屠殺日本僑民, 例如用刺刀插入女性陰部既照片
就係支那軍針對日本女性做既屠殺

支那人係戰後將呢D圖片, 指稱為「南京大屠殺」圖片

吹撚到
日本和平示威侵略好無

其實有無D可信既史料
例如大學考究
實地堀返聲稱30萬人既屍體做DNA驗一驗
而唔係一張相加兩隻字就下結論呢?

如果無 點解可以確信一件事到去殺人?
lm
even 中國係咁柒
但互相傷害後

睇圖真係震撼同殘虐

「通州大屠殺」係支那軍屠殺日本僑民, 例如用刺刀插入女性陰部既照片

吹撚到
日本和平示威侵略好無

香港教科書唔會提「通州大屠殺」
更唔會提「通州大屠殺」照片被支那國民政府挪用黎做所謂「南京大屠殺」偽證呢件事

但即使你不肯面對, 呢樣係事實黎:
http://usmgtcgov.tw/forum/topics/2014-01-04-0819

痴線
呢條link 真心好撚癲覆我成個腦海認知
利申22歲 學咁耐都係垃圾大屠殺乜乜乜 愛國洗腦式教育 我諗我差少少就會變半大中華鳩
「南京事件」(規模及性質有待商榷) 係因為南京被日軍攻佔而做成
南京點解會咁易被日軍進攻?

原因係上海一二八事變, 日本軍攻陷上海

日軍控制到上海, 戰術上咪有能力大規模進攻南京首都及支那軍主力

點解日本軍會進攻上海呢?
原因係:支那軍首先進攻上海既日本租界
史實係:原本係北支滿州地區既紛爭, 係支那軍主動令其擴大至中支那!

呢一點, 連國民黨史料都承認!仲大大聲話係蔣介石戰略英明

even 中國係咁柒
但互相傷害後

睇圖真係震撼同殘虐

吹撚到
日本和平示威侵略好無

其實有無D可信既史料
例如大學考究
實地堀返聲稱30萬人既屍體做DNA驗一驗
而唔係一張相加兩隻字就下結論呢?

如果無 點解可以確信一件事到去殺人?

真實既史料係, 南京城人口, 淪陷後比淪陷前更多
有人口調查, 城內有國際安全區, 有外國人係度

同埋所謂城外「屠殺」數字, 係東京審判時, 千辛萬苦搵到一個證人
話佢見到城外地下屍體, 數目有數十萬...
至於屍體係乜人, 點死, 唔知
1946審判, 有無掘返數年前既屍出黎考證? 無

件事就係咁...

個時d審判唔知係明屈定求9其

張作霖死個單又係咁,明明疑點重重,而家屈左單野落日本人身上
照推測應該就少帥做

明明張作霖親日, 日本殺佢有乜著數?
阿少帥咁親華又唔見日本殺佢?
八國聯軍打清朝之前,好似係清朝殺佢地大使在先?

義和團起義 清政府唔理 比多國警告會出兵中國本土平息暴亂 點知清政府反向多國宣戰

義和團問題係一見到非清國人就殺

知唔知鄭立哩番話堅定流?

係咪而家D中史改撚左好多,我當年中三讀中史時,課本一定有講義和團既惡行同東南互保條約呢幾單野。

我00年前讀都無講
再之前有講?

我03-04年左右讀中史都有讀東南互保條約

義和團起義 清政府唔理 比多國警告會出兵中國本土平息暴亂 點知清政府反向多國宣戰

係咪而家D中史改撚左好多,我當年中三讀中史時,課本一定有講義和團既惡行同東南互保條約呢幾單野。

我00年前讀都無講
再之前有講?

我03-04年左右讀中史都有讀東南互保條約

多數老師對呢種歷史事件都三緘其口 一係就掠掠帶過

我00年前讀都無講
再之前有講?

我03-04年左右讀中史都有東南互保條約

多數老師對呢種歷史事件都三緘其口 一係就掠掠帶過

書其實都係掠掠帶過吓
咁我冇選修中史
係初中三年都係講啲咩黃帝 蚩尤 大禺治水 講到清朝初開就完
問近代中史就會答我 未教到 問黎多餘
連師者見解都唔答我
咁我冇選修中史
係初中三年都係講啲咩黃帝 蚩尤 大禺治水 講到清朝初開就完
問近代中史就會答我 未教到 問黎多餘
連師者見解都唔答我

我都係初中三年先有讀中央
不過我間中學講到文革
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞