多倫多生活討論區15

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
上個post
https://lih.kg/3110600

唔好再係咁提邊個YouTuber出左片
會睇既就會睇 唔會睇既你點叫都唔會睇
fing下fing下又lunch time
想問下大家開銀行戶口個時申請信用卡有冇話要有sin number先得?之前排隊walk-in整sin個時話我個study permit上面冇寫話比打工跟住又叫我去番機場個度搵officer搞番 去搞電話卡又話我credit check唔得 銀行又話要sin先搞到credit card
想問下有冇人都試過有呢個問題

回番上個post尾
我開晒銀行戶口,支票簿,信用卡,但未有sin,銀行話可以後補
雙胞胎??
我係香港已經開左個CIBC戶口 啱先去activate話整到debit card但要有sin先可以整信用卡 個銀行職員態度又好差 明明見好多人唔洗sin都申請到信用卡同電話卡
啱啱今日又買咗
發現combo side揀biscult係會畀3舊你
點食得晒
下 我嗰陣activate 個職員主動問我要唔要credit card
然後就一齊整埋了 不過一開始得$500 credit
之後佢主動加到$1500
教堂炸雞真係好正
好juicy但食多幾啖會太膩
就飛lm
有無人試過話撞equifax credit file ,
想問係CIBC嘅?
我係唔係比個職員玩9我 個態度仲要勁衰
琴日食完
我係CIBC呀 都係香港開定去到多倫多activate
有 去佢個網dispute information等佢fix
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞