多倫多生活討論區15

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
Gyubee is shit
我覺得Gyu Hito幾好
好過Gyubee同Shinta
探親但唔想一場黎到
又撞啱小朋友有學校暑期活動之類
唔知有冇話加拿大通常幾時係暑假既頭/中/尾搞呢啲活動
呢度小朋友summer cap多數係逐個星期計
所以其實好多小朋友係返足兩個月summer camp
或者你探親果段時間佢唔返summer camp囉
唔繁體中文唔通你想要簡體?
Shinta, Gyubee, Gyu Hito全部都係唐人開,有中文好正常
返足兩個月summer camp
我細個果陣,身邊好多朋友都係咁
屋企人唔得閒照顧,咪推啲小朋友返足兩個月囉。呢度啲summer camp都係玩咋嘛
Summer camp其實係點既形式?
麥理浩夫人度假村玩足兩個月?
你當返學咁
但每個星期有唔同既theme玩
咁唔上足兩個月都唔係損失姐
家長可自選返幾長就ok鳥
想問下有無多倫多健身JJ 知道邊度買ON Whey粉平? 感謝
家長自己有得揀既
每個星期俾錢㗎嘛
Assume你講retail banking 對比其他四間 我覺得CIBC 算係咁 (RBC 升得慢 Td Bmo management好chur)
Work life balance就好睇老細chur 唔chur 除咗人工唔高福利唔好 都冇咩complaint

有心入行可以考咗CSC先 試吓Financial Services Representative 做起 日常工作見下客 開户口 做loans 賣mutual fund 我地做呢個position都幾有優勢 英文廣東話國語都係你班客

銀行離職率都好高 長期都請緊人 如果你喺溫哥華可以睇吓幫唔幫到你
唔大 都係得頭一轉俾靚野你
cls
我香港hsbc有account
嚟到放左2萬cad落戶口
仲要有工番 人工都ok
佢俾得2k credit我
搞到一個月要找幾次數
ScotiaBank呢?想入去做teller
睇得多就記得
廚房用具先煩
Strainer sifter colander
Fry pan sauce pan fry wok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞