26 電單車討論區[120]

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
個人建議唔好
650r有啲四不像
價錢都反映左
講係咁講,其實日常揸車有幾多個追求個種hardcore啡呤feel到極致吖
可能係有啲四不像,但係其實勁多人揸
cls 成個九龍灣都冇鬼鼠位擺車,日日都抄到仆街,又冇位泊,想點?
想知而家仲有幾多人26代步,但租唔到位?
大撚把啦
一定多過46

私家車1: 1.1
電單車 1: 0.56
一架扭力似雙缸既四缸
咁點解我唔買雙缸?
一諗到依度我就打哂kick
因為同級得佢同rs660咋嘛,你其實都係2揀1
600級四缸新車係咪暫時都係得cbr650r同636仲買到?
佢又平過636 2萬幾3萬
所以有人買佢
636細分起上嚟又唔同650r wo
講真,636要比就同600rr/gsxr600去比

650r真係自己一個樂園
想問旺角太子深水埗大角咀想月租泊室內有咩推薦
其實係直四六百啡呤新車個市場越嚟越細,你見R6都停左市售車、600rr都末代就知
而家中量級係開始轉型,向雙缸/街跑/旅跑發展,著重易養、舒服無咁趴、比多啲扭力你行街用,唔洗下下萬轉出路口,650r就係本田嘅街跑,如果同一個客路去比較應該係R7, RS660呢啲,網上都好多比較有錢一定RS660
636係傳統直四啡呤,同返R6(二手), 600rr呢啲去比較就啱
r7同ninja650應該自己一個級,hp差一截
其實電單車嚟講R7真係一架好奇怪嘅車
啡呤座姿避震set up,扭力大師嘅引擎,要休旅嫌太趴,要跑嫌無馬力,唯一啱嘅客路,真係要樣要感受下趴又唔要直四、要慳油又唔要街車、又唔要RC390嘅人
定係其實呢種訴求先係佔大多數
我一直用前後單車鎖鎖住個車冚,
今朝去骨位拎車發現個車冚𠝹爛左,
除左個車冚就發現張行車證拉高左露哂出黎,
我平時張行車證釘起個車牌後面剩係露少少出黎,
究竟有咩人會𠝹爛個車冚黎睇張行車證?
Popo
但雙缸單缸真係無直四果種激情熱血
浸聲又唔掂
時代變啦,揸車追求激情嘅時代就快過去,排放條例、電車趨勢已經收左你一半皮
另一半係26都要講實用、慳油、唔趴、多功能、唔好太貴,唔好話直四六百,公升級都唔知仲玩到幾多年
收車喇
雙缸都可以好好聲, 聽埋先講
https://www.youtube.com/watch?v=8hOqVLIVqWU
一般聲唔掂嘅雙缸車都係180度曲軸直二, 例如忍四 r3 250rr呢類公廁
但270度直二同埋V2係完全兩個世界

單缸就點做都唔會好聲 無得救, 但絕對唔係只有四缸先好聲
仲有 上4000定6000轉有迷之震動
唔知係咪錯覺,好似好多2手 25r放緊

有冇師兄知道係咩原因

因為女朋友考到牌,想買多架交換玩。依家揸緊400忍
sv同07改左條喉把聲又沉又惡
不過無錢改
台灣一車難求

我都渣緊R7
代步有樣睇下, 速度一扭就有
啱晒市區路,高速夠釘牌。

夠晒用。

利申:我冇d 咩 4缸先係真啡呤迷思
扭盡8000轉我唔係好接受到
比多少少萬2都好
https://youtu.be/A4bAA4EwFdc

咁岩講起聲,一齊討論下
小弟部野同呢條片差唔多,真係著車聽聲就精神
個陣一p就買左呢部
櫈底側喉,直四,街車,圓燈
真係無幾多車係咁嘅樣,所以一路保養住咁玩落去

自己又有部nc,270度直二
聲同佢差唔多、喉一樣
https://youtu.be/AEntMOGnSf0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞