26 電單車討論區[120]

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
係咪因為decat左
我部上手拆左便當盒真係嘈到拆天
還原翻正常好多
睇你想要舒服/慳油定係要熱血

你諗下你揸忍4都好少下下揸到萬轉以上,分分鐘2波萬轉已經過百,但四缸啡鈴就係要萬尻幾轉先有聲有畫。

我個人揀如果想玩既話我會轉25r
唔多唔少有依個原因,平時慣性7千轉,就算行大攬入元朗都係4-5波行曬,安全駕駛都係跟牌行多

如果細cc啲可以扭高轉啲玩下,又有聲聽下

不過都多謝建議
Highway嚟講300都夠玩架啦最快個條路都係110
想問下原裝sv喉聲係點?
我俾殘基機搞到灰,cb300r新車到而家都未有。mt03,z400又唔係幾啱心水,諗諗吓真係直上sv650算,相對輕巧得黎,又好似有聲。

最大問題唔知後座點搞好,甩P之後會雙騎
sv後座有咩問題
想靚,換毛毛蟲櫈

想後座舒服,一係cb400/ w800之類復古車,一係大羊㗎啦
最舒服一定係goldwing
https://youtu.be/5svX37UXEdM
街車版SV我係建議改喉
因為原裝真係又重又柒
X版全黑反而襟睇d
如果有二手改左吉村喉建議直接衝

後座我會建議試左原裝先
真係唔得先考慮換x版毛毛蟲櫈
同埋裝返個尾箱架 (唔裝尾箱都得)
因為原裝無後座扶手
咁大雨都渣, 好癲, 人冇事麻
我市區多, 食油過03
你睇中新版300r既咩先
我當初都諗住等新版先買
最後發覺其實唔係差好遠
應該都會裝尾箱,方便好多。

28car好似無咩盤,諗緊定係買新車。
最主要都係有新版就諗住買新。之前佢同我講七月就有得訂,但依家又話要等到九月。等到依家開始有啲變咗心
有得訂都隨時年底/出年先有車
仲要唔知加幾多

當初佢話要等之後就內心掙扎咗一陣出咗部21版
拖耐咗隨時連團火都無埋
我唔知佢係咪呃我,佢話車已到香港,10月可以交車,
但又唔公佈新版售價。

我就應該換硬車嘅,差在換邊部。依家架190上斜又無力,高轉震到傻。日日行3號幹線好似雙缸真係好啲。
出住架300r甩P再換650
換大D
300 單缸唔夠你玩
屌你老母訓低左 露天車場
190換300r分別唔大
除左個後座出名好坐

日日3號就SV唔洗諗
有冇cbr650r師兄改左喉?

心思思想改
如果想再復古啲好力啲,有預算嘅就Z900 RS
雙缸四缸有咩所謂呀,扭上去未一樣都係停牌最緊要自己鐘唔鐘意部車
再唔係另類啲玩三缸
利申,揸緊三缸
我就係睇中佢個後座
唉,有時真係諗買架大羊算,但又鐘意棍波多啲其實最好買架46,最舒服,可惜無錢養
p牌報到~
搵緊pcx盤
見啲六年車行咗成十萬,都開萬四蚊,覺得心很累
係咪窮撚都係坐返巴士好啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞