26 電單車討論區[120]

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
好多路冇學禁
希望係手把移位/拗
再唔係就上下眼鏡
最嚴重就係頭fork

你杯士軚去車房望下係唔係右邊移位
睇下有無拗
無拗就較返岩角度
多數波子盤打柴
8年車都夠期換

打左柴釘把都唔洗用
想問下如果學牌出架joyride 2手,
考同練車係咪都係租返架125好啲?
羊同棍唔同手勢 唔建議出
出部M仔啦
絲揸羊only
好多野唔識 朋友放緊架joyride
但自己3月先考 諗緊出唔出
你出黎遊車河定學車?
要衡量下依家成日抄牌,又搵唔到骨位,用黎學車租鐘應該仲抵
Joyride 學車打八字好似啲難?
因為我如果考到應該都出二手
但到時朋友都賣左
28car信唔過
會比較難
28car啲盤搵朋友睇其實冇咩大問題
跌過車3次都係跌右邊,唔知關唔關事
0速跌過,同埋經常行龍翔道
兩個慨念喎巴打 你將積碳同埋油耗溝埋黎講?
而家新車設計同直噴已經少咗好多積碳
有時低波高轉又清走啲
我諗好少人好似你咁積死架車 因為難度係極高
傷肛有咩野牌子揀?
會唔會有一邊限位冇左
超多喎
AK,吉村, Scropion,M4,Over racing…….
同埋SC, Arrow都有長喉揀
好多選擇,睇外觀啦個人認為
始終喉係外觀野黎
講返油耗
我個人見解都係高波低轉=/=慳油
最多係過rb/見到格仔果陣條喉靜d
始終你副引擎有最佳既工作轉數, 太低轉反而加重左負荷, 油耗反而增加左

另外積碳同油耗點都有一定關係
蝴蝶掩, 積得愈多, 電腦訊號就要愈開愈大, 又食油左

最後上網睇片, 低波高轉咁轟法係清唔到積碳
最好一定係拆出黎清洗/油路清潔劑
果陣2衝係因為2T油溝電油, 所以先有轟轟佢清碳屎呢d 講法

利:9up
0速跌應該都係軚把問題
你300絲絲fairing車?
大把
雖然主力都要睇間廠有無出
akrapovic 就基本全車款都有, 不過嫌佢太悶
係得新款r1,r6,大r果條比較靚
碳纖睇到悶悶地

吉川 arrow scproject Austin m4 番仔
two brother leovince 英國蠍 spark
仲有好多牌子
新手嘅話我建議摸熟自己架車幾波幾多轉可以巡航

積碳可以睇吓呢條片有埋醬汁唔使9up:
https://youtu.be/i-PBcpogQ-I
條片都話清到一部份積碳
即係轟車都係無咩用
如果四缸既罐頭形同中長形係咪分別唔大?
罐頭點都嘈
不過第一幅條double gun款好正
有咩分別?
街車
例如agv 歐洲版個頭型會細d
所以可以對比亞洲版未必岩戴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞