26 電單車討論區[120]

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
車如其名
想請教下落大雨揸車
發現車頭散熱位出白煙正唔正常
架車一年未夠
出煙一定唔正常
水蒸氣
引擎咁熱你撻隻手上去都辣熟你隻手出煙啦
撻啲水上去出水蒸氣好平常
除非你聞到有異味或者出啲水蒸氣以外嘅煙啦
有興趣夾喎
Jeng Tg @IlllIllIlllI
重狗
注意
無意中睇到魚波條新片賣lalamove廣告 真係好離地
lalamove根本唔好做 咩120-150時薪 真係吹到有咁大得咁大
d單根本做唔到單接單 仲衰過foodpanda 又要打電話又要上樓 有時d大廈等lift都等你10分鐘 有d屋苑行入去行出黎20分鐘
仲未計冇單閑置時間長 當你身在旺區觀塘 都可以等極都唔會有觀塘單
當你係觀塘 有張九龍城既單 你接唔接? 你肯接個客都未必肯等你幾個字踢你單
我試做過幾日 三四個鐘真係跑得兩三張單 扣埋平台費都未必袋到200蚊
我係練車就冇計較過 不過知呢行真係衰過打工 要快就一定要攝車 危險到痴線 賺個幾兜野
lalamove只係適合順路或者好似我咁練車 或者廢佬消磨時間
咁樣為左賣廣告賺廣告錢水人入行都幾癲
魚波業配你自己睇下你老細條片下面堆留言 個個插到佢暈一堆讚好
笑撚死
其實去學校嗰張單正常會唔會接 得嗰百零蚊送到咁遠
唔會接
咁遠,出返嚟又冇單係近
做外賣車手主要都係順路同單駁單,盡量唔會俾自己每一秒既油錢浪費
基本上接得長途單預左去到個度on99等運到 而短途單好搶手 你唔會搶得過班貼紙仔 換句話講 揀單黎做可以揀你成日 坐係部車度曬太陽
邊個禮拜唔重狗
真係 仲要拎兩袋野
我既話超過40x40x40直接踢單
重要擺地台揸咁遠
有幾日多單既日子Lalamove仲會加到15%平台費
屌佢老母
想問下新手第一次買二手車有咩要注意?
睇中左部z400諗住學牌出
上網睇過個流程好似都幾複雜
sorry新手唔好屌得咁大力
佢部車牌費過咗未?
睇錯sor 學牌唔知保費果啲點處理

如果唔係學牌 而部車牌費未到期 可以略過保險呢part 冇咁煩
牌費去到下年
學牌車保好似要另外買?
X14 入手
你本身買車就要出保險 無得用人地個份
學牌出保大約3-4000

學牌好多野地方唔入得 出街又有時間限制
諗清諗楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞