26 電單車討論區[120]

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
ching部hornet就係經典flat plane四缸, 就係大部分啡鈴愛好者鐘意嘅所謂熱血嘅聲
但係個人覺得crossplane四缸係聲效上贏曬
https://www.youtube.com/watch?v=8WOo5tW-aJM&t=90s
正如V8引擎嘅layout都有分flat plane (法拉利) 同crossplane (Corvette), 個人都係覺得crossplane好聽好多

一樣道理, 270度直二都算係半個crossplane, 所以聲效上一樣咁正
喺呢度讚R7講咩270直二會比人屌
呢度只有R6同600RR係車
個個都係賽道高手
唔落track都要著全皮上大山磨包
有冇師兄今晚唔收車冚?
米癲拉
巴打泊邊?
冇蓋車場
車笠oversize
今晚係咪好易奶野
就算唔oversize都好易奶
寧願唔套
其實好車黎
如果你唔介意起步太過斯文既話
唔係高轉車就唔係車
唔講以爲個個都落track

反而車架 尾擔 避震setting呢啲完全無人討論
見倒4缸高轉車就打曬飛機 其他嘢都唔重要
露天照落冚,未驚過
四缸車夠速食吖嘛
乜都唔洗改唔洗set淨係j喉聲咪夠
話鳩知你坐姿跑唔跑
龍翔凳唔凳
直線扭盡自己夠high咪得

最緊要知自己想要乜
喺而家油價咁貴底下真係唔係個個玩得起四缸車

R7車主表示
我而家好滿意自己部車,從無後悔
部車慳油過R3 ninja 400
但都要講返句
V2 > 270直二,重心分佈上V2好好多
唔好話
我有諗過搭hornet 919個尾擔落去部600到
但一定得淘佬,同埋避震都要換
依度嘅神車係SV650
咩真啡鈴公升級都要讓開
想曳既我會用sport+彈出去250辣殺
我唔敢
可能我市區代步多,400都覺得玩唔曬
上次打風發燒冇落樓收冚,又冇落鎖,擺牆邊

應該有個師兄行過幫我收返落尾袋

26有愛
有d人要下下起步爆贏私家車
25r都爆得贏,但無400雙缸果種游刃有餘既感覺囉
我係想試下四缸同高轉個feel

搞到有少少想索性400換25r,叫女朋友揀自己鍾意嘅算
Crossplane 聲好兩極,我個人係覺得好嘈唔好聽,部R1都係因為咁賣左
忍4?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞