[鋼筆撚] 仲有冇人用緊鋼筆寫字 (14)

856 回覆
16 Like 5 Dislike
Dialog 3 46g
Capless Ls 40.7g (粗10代一圈)
Capless 9代 30.5g (粗10代一圈)
Capless 10代 19.6g

網上搵到張圖望落dialog3同2000連帽 差唔多粗
手上有只Capless9、10同2000
10代握位細2000少少 所以我估應該幼過dialog3

https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/5144ee05e4b033f38037f73d/1427064091190-5KXU7OS4IV337UA5ZNEW/image-asset.jpeg?format=1500w

https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/5144ee05e4b033f38037f73d/1427064251740-OUL5EC8RUR01DWLUVOZH/image-asset.jpeg?format=1500w
Ink house新支合作款藍色好正
貴價原子筆可唔可以post?
之前買左支特別版蛇筆
覺得個紅黑色好特別

網頁版好似upload圖有問題咁

好似要一張張upload…
想問下用墨水筆寫一般係文具店筆記簿喺咪都會透底?要買返啲專用紙?
一般厚紙就得 摸下光唔光滑
有陣平都好 好似kokuyo都唔錯
請教 如果我用緊kokuyo都透得好西利 關唔關筆或者墨水事?
因為唔識用墨水筆
所以買左原子筆
不過講金屬重手少少
Meisterstuck 輕身好多
你吸完墨用紙巾索下個筆舌
好大可能水槍爆墨就係個舌吸太多墨水
想問吓一般鋼筆都會好多墨?
一落筆就瀉墨咁
Ink house 做半價想買枝寫中文字
長刀研係咪可以試?
一開始就長刀?
推介吓
宜家有枝pilot 平嘢
想放支二手鋼筆,有冇地方專放二手筆
我最近試左百金3776同sailor profession gear 21k
最後揀左sailor
嘩……仲有呢個 post。
寫中文?
Yes, 價位1000頭
可以介紹吓支筆係點嗎?
我主要用嚟練字
師兄,邊間入手?
係inkhouse入手

我原本用開歐規練字,依家用sailor 21k, 撇捺收筆果下好靚,但未寫熟手,所以要啲時間先感受到筆既好處
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞