一個女仔去旅行

449 回覆
42 Like 620 Dislike
lm
認真回: 巴黎其實ok,無人身危險最多比人偷下嘢。去啲旅遊景點會有人問你識唔識英文,唔好比任何反應佢地,佢哋呃錢+你會走唔甩。
絲打如果第一次一個去嘅話去亞洲先好似好啲
早一個月去都覺得係 巴黎鐵塔 聖母院 都會有警察守/巡邏
本身都好怕會撞到手繩黨之類 超級小心 去完覺得比想像中好好多 可能睇得太多差嘅經歷
個樣似印度尤就應該冇咩野
同求食飯
如果你係暗瘡肥婆咪ok
Just be happy, 去景點無嘢喎,做足功課,遠離吉卜賽人 (通常兩、三人一組系火車站、景區偷嘢) 黑人 :I like your xxx

享受吓身邊嘅音樂 文化 同氣味
多黑人
Exchange? 我係德國hi !!
試過出地鐵行樓梯....都比人開袋
好揀唔揀揀paris
去台灣日本拎下經
先再去Prague zurich London呢d大路又friendly嘅地方
paris打完卡再落南法就ok
我上星期先帶完70歲老母去巴黎, 感覺安全過幾年前。蒙馬特 (聖心堂) 果頭本身出名多騙徒 (吉卜賽呃錢黨, 手繩黨etc), 今次去好多警察巡邏, 似乎無哂呢d 賊仔; 連其他地方都有警察巡。
我覺得一個女仔去都無乜問題, 只要打醒十二分精神同埋財不可露眼, 只帶幾十歐cash 傍身+ 用credit card會好d。
Solo trip 最緊要都自己小心d 就ok, 法國好多黑人搞遊客/呃錢黨,盡量避開唔好理就得,可以考慮join d local city tour, 一大堆人行都安心d

不過我個人對Paris印象麻麻地,地鐵又污糟,又好多黑店,反而去南法感覺好好多
係 當初去聖母院好撚驚 心諗北方巴黎個個講到咁危險,但其實遊客區嘅話一啲都唔驚 不過要小心襯多人偷咗你嘢囉,同埋我係聖母院都見到幸運獸繩,冇網上講到咁恐怖話捉實你隻手夾硬套手繩,唔理佢其實就得
你就想
巴黎得力架
仲有好多法國人就算識英文都未必會同你講英文,有定心理準備要周街捉人問野都未必太work, google 定晒d 行程,交通就無問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞