一個女仔去旅行

449 回覆
42 Like 620 Dislike
仲有Brixton Soho Camden嗰啲
不過講真住嘅話揀啱區又冇乜問題
咁浪漫咩危險都值啦係咪
soho camden天黑之後仲有人
weekend brixton soho有club都唔算太恐怖

絲打識貨
巴黎迪士尼30周年嘅煙花真係好精彩
臨走我都特登買咗呢個紀念硬幣
支持樓主自己一個女仔去旅行
我都試過自己一個女仔喺巴黎
只要你有夠defensive / 防範之心
就唔會出事
我到巴黎嗰陣時都遇到好多件事
例如有人會主動行過來想幫我攞行李/問唱錢/普通搭訕
佢哋同你講嘢嘅時候
只要你全部當佢哋透明
唔回答佢任何嘢
就會冇事
都建議帶返個小斜孭袋裝 Passport銀包電話
(我買咗個隨身腰包
但係其實我最後放棄用
因為用咗嘅話着衫會唔靚 同埋un住唔舒服)
所以一直用我嗰個小斜孭袋
只要你將你個小斜孭袋放你身前
多人嘅地方撳住個袋 就ok
當然唔建議深夜自己一個女仔出街行
準備跟住樓豬去旅行
到時後夜闌人靜 扮nigger 抽插樓豬
正解
同埋其實你經過佢哋嘅時候只要翹埋雙手
當佢哋透明無道
佢哋就唔會理你
搵我搵我
咁誇張,咁男仔去呢?
利申:未試過一個去旅行/ 未去過歐洲
算唔算性別歧視
派膠?
想知瑞士你留左幾耐平均一餐幾多錢?
未去過歐洲未試過獨遊,諗住下次會預去瑞士一星期,諗緊連唔連埋法國?
第一次歐遊都係瑞士 風景真係好靚 買左15日pass 任搭 實際10日坐車 其5日去左巴塞隆納 覺得好悶
用pass 有啲會有優惠 例如少女峰
食方面 我無咩要求 無點入餐廳 食快餐多 預一個burger king餐要百 3 4蚊hkd 建議去超市 或者買啲 三文治個啲
我覺得如果完全未試過自己一個去旅行嘅話可以近近地去吓日本台灣先,男女都係咁講
留咗8日搭咗Glacier Express
有食過好野,有試過係超市買雞髀當一餐食

好野既話 淨係main ard 30-50 CHF 連埋drinks, dessert and appetisers 可能講緊70 up CHF
就算你去cafe 食早餐 叫2件牛角包 加杯咖啡都ard 15CHF 不過係好食嘅

至少超市買嘢食 食得飽嘅話可能都要 ard 10CHF
咁當然可能有更平嘅選擇嘅我估,不過始終我唔係話真係好窮遊 所以都冇特別去搵啲超平既野食
去喇支持你
記得買保險寫家人名
我第一次一個人去就法國西班牙葡萄牙, 著得頹D無咁遊客, 孭backpack, 早D返酒店, 其實都無乜問題. 兩次需要問路都係黑人幫拖. 一條友真係好寫意
遇過D單拖嘅台妹, 第二日再遇到佢已經拖住件鬼仔
今年去完巴黎
唔好成身名牌其實個人覺得冇問題
法國,西班牙個人覺得算歐洲特別亂
但米蘭重自己一個12點行左出去(但諗返起少恐怖
講多d...有咩恐怖野
絲打會唔會去其他地方啊?同埋幾時去?我都係自己一個人喺歐洲呀,我都有少少驚不過就唔係巴黎,喺西班牙意大利同埋荷蘭,如果你過嚟又想搵人陪我都可以
巴黎係咪好多小偷?
米蘭有咩恐怖野
有冇咁淫亂呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞