一個女仔去旅行

449 回覆
42 Like 620 Dislike
一個人去旅行,只建議去日本
巴黎好多人偷野
睇返套Taken先
一人第一次去歐洲就係巴黎(唔識法文)

如果一條友憨居居, 唔警覺, 加人生路不熟到到都危險

你既然又有一人旅遊經驗又唔係小朋友, 絕對有能力handle, enjoy
我獨遊過十幾個歐洲國家
巴黎唔算最亂,去景點區冇咩嘢,但都要自己提高警覺,行人多嘅地方,唔好太夜返酒店。
同埋我會查好晒路線先出發,盡量唔好俾人發現你係遊客,唔熟路
自己一個去過3個月歐游同兩個月西藏
不過都成十年前
嗰陣岩岩grad 我個電話仲係未係touch mon
到左機場唔想浪費長途mins就要用銀仔去嗰啲電腦入錢上facebook同屋企人報平安

依家女都生埋 冇得自己去旅行體驗了

啲賊好識睇你咩人 你愈閃縮佢愈想搞你
都係嗰句 提高警覺 唔好太露財
絲打enjoy
我一個女仔去過,住啲治安好啲嘅區就得
總之着到好似local,財不露眼
我而家喺巴黎日日都係短牛仔褲頹T 暫時都未有人真係想偷我嘢
點解唔搵我。
揀治安好啲既區就已經好好多
記得買個貼身腰bag袋證件同錢,提高警覺性

利申:巴,一個人去巴黎玩一個星期,經常一兩點先返Airbnb
認真,洗乾淨個閪
建議有經驗先好一個人去
啲吉卜賽人見你一個人仲唔包圍你
黑人想搶嘢都識得揀個掙扎唔到嘅目標
更加慘嘅 俾變態佬捉走咗你都冇人知道

去過巴黎20次 確實治安唔好
你幾多號去?
我8月9-16都去Paris
自己一個去啲危險地方旅行 之後上連講俾你知無事既 都係幸存者偏差 有事果啲 永遠都上唔到連登
你個樣同神情似遊客..
即係點?
但係你一個人生唔不熟好正常會咁,呃唔到人
呢家係香港自己地頭當然唔會咁
其實好多時d 人開post 問意見本身已經有決定,只係想拎endorsement
Cls
去巴黎有咩準備?
1. 要練定跑
2. 要健身
巴黎冇唔見嘢
但有個朋友去著到好出眾
第一日落地就比人偷嘢
其實我遇到嘅法國人都好nice
唔識法文都好樂於幫你
又唔會見你係Asian face 而第一句就用英文同你溝通
而米蘭同威尼斯其實好安全
純粹喺米蘭咁夜行出街
一個人都冇條街又暗
所以覺得好恐怖
感覺羅馬就冇咁安全
但記住巴黎住宿嘅話要望下住嗰區
要揀區嚟住
多謝你咁詳盡嘅答案
同意,風景極靚地方乾淨啲人夠文化配套又齊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞