估唔到個中學同學當年讀ive依家搵得仲多過我

328 回覆
1013 Like 51 Dislike
監督睇你咩級姐,老總級個d一樣要簽名

其實坐唔坐都唔關工種,總之有簽名就有機會坐,架佬撩隻龜收5舊出事一樣要坐
除左錢,做得消防隊長即係可以做幸福JJ一車車女咁送埋去比佢屌,葡萄
仲有申請到老尖果d宿舍大撚到 人生贏家
柒少陣有開不過因為少人讀已經收咗檔咁解
收石屎
主要都係認可果條友坐
是旦啦,人一世物一世,mud都做下做自己想做嘅嘢都係一個選擇嚟
你真係好撚柒,到宜家都仲未覆我,下次記得唔識就唔好一嘢出嚟屌人啦,虛心問人都係一種方法令到你無咁柒呀傻仔
今年九月咪冇 過晒比hkcc同ive
身邊有ive仔it grad 5年經40k, 唔明點解咁多人dislike你lol, 可能接受唔到現實揀啱科重要過有冇degree?
大家唔好做地盤機電就真,我做左幾年物管,轉出去地盤跟工程做ae,
真係比狗做既,人工高些少點知西到震
ive讀Software Engineering開頭係好
但好多同學冇諗到之後既事 上左年紀仲學唔學到新野?

但寫code比你寫到幾多歲? 40/50歲?
冇degree比你寫到20/30年後 仲夠唔夠班後生黎?
未扣開支????
你信自己?
讀master專科啦
考白衫狗出黎50k添
唔係佢勁 係你廢
裝修係好好賺
以前幾個中同都係DSE得幾分去讀IVE
出黎撈撈下去左做裝修,收現金稅都唔洗交
明明工程好好搵 但啲人講到狗也不屌擾敵
所以香港基本上你肯做就冇窮人
PolyHD 好搵笨
d grade跟degree果邊比

讀到隻狗咁輸俾asso仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞