[記在自殺後] 股票玩OPTION會害死自己

505 回覆
330 Like 39 Dislike
見好就收樓豬就唔會贏咁多
講得好啱
好多時去到果個位已經變得麻木
忘記左股票遊戲都係要靠運氣
上上落落已經係日常
當下只係賭徒心態想keep住贏

2022年 - 美股Option (4)

3年落黎,淨低既係一股賭癮,冇再去睇machine learning 有咩新技術,冇再因為D新卡提升左幾多性能而打J,淨係想賭聽日NVDA 升定跌,日日淨係想聽日就追返哂輸既D錢

明明自己改名做唯一信仰NVDA,但係就日日又CALL 又PUT

我唔知自己仲輸淨D咩,望返呢兩年既自己,害自己唔止仲害埋身邊其他人

仲有一樣,上面D巴打起返我底,見到好多假膠POST,呢個都係我呢幾年做得最撚錯既野

我好撚反社會,我一直都想係其他人輸錢果陣踩多腳黎證明自己有幾醒

去到自己要圍爐我先知道,如果有人睇到我以前D 釣魚POST,可能真係會害多個人跳落去
屌你cls
呢幾日都升喔

2022年 - 結

本身約左佢收工幫佢搞電腦但no show左,佢即刻衝黎我屋企搵我,佢出LIFT果下撞到我,佢喊住問我去邊,我答左佢一句病左去買藥

佢知唔係,我都知唔係

喊到崩潰左,望住佢我先覺得自己未死得住,唔可以死住

發現自己成世人都好好彩,有個好好好好好好好好既女朋友,累佢輸幾百萬既朋友講竟然都支持我,我平日串到仆街都有班打機FD入黎呢個POST支持,我而家咩都冇但我發現自己其實好幸運,我會腳踏實地做返個好人
加油Bro
會收起碼係落到袋
唔識收贏咁多有用咩?
次次all in總有一次係輸清光
擺明見爆升

走去買put
你無經歷過係唔會知乜嘢先係最重要

支持
經一事長一智
樓主加油 老套d講句 關關難過關關過
有哂圖都假膠?
我唔理你喺咪假膠
巴打加油!
我相信 人好難賺自己知識以外嘅錢
同埋 入財不入急門
共勉
加油巴打
每個輸到仆街既人之後叫人唔好買美股都會比人笑
唔洗理佢地,過好自己人生
cls option 無sl ,首富都唔夠玩
option 可以玩, 但 sl is a must, 夠數就tp, 食魚都唔食頭尾
bro, 你絕對可以東山再起
樓主 加油
我都同你有相同經歷。
我都係剛剛學習重新做人。
一日仲有呼吸,就仲有機會改過!

同路人上
好好既分享
如果而家只係輸晒,無爭人錢,咁就重新做人
有爭人錢就更加警惕自己要再做好d,還完錢做個好人
巴打 我自2020年開始follow你,我係因為你係革蛇個po度po左個人收益(就係講緊SE同MARA個部分)+ 係運動po有留過言話自己勤做運動,所以先follow你

中間你真係出左好多膠po,睇都廢事睇。但中間有一兩個係屌醒左我「呢1-2年買股票都輸錢係on9」等等,運動po都令我反思24-25歲既我要點樣改善自己

真係估唔到巴打你會有咁既經歷,我作為一個現實合格(fg 50k)但炒股食屎(輸緊200k)既連登仔,你投資既眼光/炒股既能力係令我十分羨慕。個個都有低落既時候,希望你可以相信一句「what doesn't kill you makes you stronger」

宜家股票我都仲係輸緊錢,但因為你個d mean到仆街但又好中point既說話,令我冇咁浮燥,月供某d正股。宜家都keep住做gym/游水/踢波,你既說話無疑係激勵我唔少

你既看光/能力我係羨慕、覺得冇可質疑的,過去左就過去,「輸左既錢揾得番」係100%可以應用係你身上,係之後點用個舊錢,係你宜家要學既野,加油你一定做到
美股option買方 長期係輸錢
唔係完全唔碰 係儘量少碰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞