[Netflix] 灰影人 The Gray Man

201 回覆
45 Like 7 Dislike
冇黑人做男女主 冇LGBT 結局正路
依家搵套咁既戲已經好難
係呀,覺得啲動作、打鬥係有創意嘅,前段都睇得開心

直至睇到結尾,唔係就咁就算下話?知到咗反派嘅秘密(雖然證據交咗出去),反派心中一條刺,點會放過主角佢哋,唔好咁天真啦,呢啲情況只係係你死我活

除非話拍續集發展到全球特工追殺主角,咁咪John Wick咁,只會畀人話抄
原本係點?
合理好多?
美隊好戲左, 鳩屎得黎識搞笑, 不過都好有knifes out 果種自大美國味
開頭見N字出品以為又拍垃圾
點知又幾好睇
故事正路又無lgbt blm
不過隊長做奸角唔係咁夾
中後段套戲黑到都唔知做乜
已經開到最光
劇情老土,但幾好睇
Netflix 云云爛片之中算係咁
最尾主角條女set好晒狙擊槍stand by可以一吓ko美國隊長,點知打到天光都冇左影
去咗接個細路女

我以為會KO個CIA女高層咋,一路等佢開鎗
有講係deep state 捧佢上嚟
可能呢種人易控制掛
呢套算正常, 唔係爛片
響醫院開槍打警察就得,殺細路女就唔得
男主角咪話forget the shot, 叫條女黎接細路女,佢自己同奸角隻抽囉
合唔合理係一回事,但人地係有交待嘅
。。。。。。啲爆破,飛車唔少錢啦
飛車錢未必真係好貴㗎咋

Baby Driver / Jack Reacher呢啲
平有平玩
埋單movie budget都係70m咁上下
睇完覺得幾失望既戲 ,可能期望值太高

個劇本old school到 ,d動作場面係唔錯,好大製作,但冇驚喜,拍到公式咁。
同你相反 睇完覺得幾驚喜
可能本身無乜期望 因為我乜都無睇就開左黎睇
Ana同Chris都係睇到佢出場先知
老撚土間諜片劇本就真係老撚土
動作場面好睇喎 Ana同Ryan Gosling都carry到
可能本身我好鍾意ryan
Chris搵隊友擋手榴彈果下好有美隊舉盾feel
不過佢真係好難脫離角色
特登留撇鬚 癲癲地咁 有少少太流於表面
呢套屌打red notice
你地要求會唔會太低 覺得好睇過red notice 就收貨
劇情無特別,但整體緊張刺激,男女主角都靚。
就算俾錢入戲院睇都唔會嬲。
agger, 有啲追逐位睇得出係vfx, 好出戲
後半炸到 Michael Bay 上身咁
呢套咁冇乜所謂
起碼有Ryan Gosling

宜家我當N記都只係第五六套動作片
Bright
Triple Frontier
6 Underground
Extraction
Red Notice
The Gray Man

(唔計Breaking Bad後傳El Camino

但係N記話要重金打造動作片
然後
跟住廿幾三十套 套套都只係好似The Gray Man咁好過Red Notice少少少少咁

即係
你拍十幾廿套
如果連一套都俾唔到驚喜嘅
咁就真係好令人失望下

Extraction係良好作品
但未到驚喜之作

我唔求N記Original出到Tenet / District 9
咁嘅破舊立新之作

未來拍到一部Nobody / The Equalizer呢個質素出嚟
已經收貨
Btw

如果El Camino當係動作片類

咁都真係算有驚喜之作
Ryan Gosling好正
呢個真
完全冇特工feel
上晝睇D+ 鐵血戰士
下晝睇灰影人

好睇過 prey 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞