[Netflix] 灰影人 The Gray Man

201 回覆
45 Like 7 Dislike
但係個政治正確印度人同最後果場隻抽戲真係太off
其實美隊係配角,前期佢淨係得把口講野,

好似淨得最尾先出黎打場交

之後比人射死左,咁就完左

同類型片,mission impossible,超人個角色正好撚多,打架畫面又清晰,睇到每個動作

今次呢套,成日打架,個畫面朦左,唔知做乜9,個敵人就訓低左
印度人,突然無啦啦放棄唔爭usb,
唔知為咩,毫無動機同解釋
覺得de Armas太靚女 一唔做花瓶/大美女角色 個樣反而變左係distraction

有些少期待blonde
仲有,點解條女著得咁保守,腿都冇得睇

造型又柒
唔濫殺無辜
CIA 班人殺姪女 小朋友
不過我推薦美隊 2019電影 紅海深潛

都係netflix拍,好似冇人講過
睇到緊張好多
同knives out一樣

一係睇唔出係同一個人
Netflix 又玩爛一本好小說。小說入邊主角Gentry 係做CIA 殺手再入Ground Branch. Sierra team. Call sign Six. 小説背景佢老豆唔係變態 同埋係殺毒犯先坐監

宜家做pop corn movie 角色。作為gray man 小説fan 屎真係嘔血

不過Amazon prime 套Terminal List 真係改得好。 Chris Pratt 做seal 型仔好多
個兩兄弟導演冇拍marvel戲之後已經2套戲都唔掂
呢套當睇下動作爆谷片都好啲
上次tom holland個套懶係文藝片咁 拍出嚟
Russo bro同雷神套絕地救援幾正
正過呢套
呢套真係幾好
依套真心正,不過應該冇第二季
因為上一幕美隊連細路女都想殺
你有無睇架
Amazon prime 套jack reacher 都好睇
算幾好睇啦
咁嘅陣容淨係片酬都去左一大part budget
好過red notice
佢太青靚白淨喇
不過今套唔似奸 反而成個白卡佬咁
唔搵大牌拍個d無人睇
但搵得大牌拍劇情又唔會有驚喜
netflix片宿命
咪話左因為佢連個細路女都唔放過囉
Death Note 死亡筆記
Cowboy Bebop 星際牛仔
Resident Evil 電影 + 新嗰套電視劇

呢啲真 · Netflix自家製就當見唔到?

Mack呀The Irishman呀呢啲同studio製作完再買個license返嚟就唔講啦
我當你Netflix 因為都係喺度播

因為Netflix十套九套爛
或者係「失望多數大過期望」
我咁講有冇錯?

事實就係除咗上面大導嘅十來套戲
同埋除咗Stranger Things
再加埋完咗嘅The Publisher + Daredevil
House of Cards呀Ozark呀

Netflix仲有咩可以吸引到人追到底?

Death Note改到啲乜出嚟
變校園青春喜劇電影

Cowboy Bebop搵亞裔嚟做
原本已經滿分嘅故事都可以改到一pat屎

宜家Residence Evil
當初搵個喺short film界比較有名嘅導演嚟做導演
以為真係「嗯 開始發力了」
宜家又係整嚿屎出嚟

兩億製作嘅Red Notice
Ryan Reynolds做返Ryan Reynolds
The Rock做返The Rock
Wonder Woman做返Wonder Woman
攝影靠特技
故事靠鳩作
做戲靠佈景

做動作戲做到少少熟誠都冇
擺上院線一早蝕鳩死佢

The Gray Man搵嚟Ryan Gosling 又有美隊
結果?
美隊著套Polo衫做醜角做到完場
連一兩戲連佢發揮下都冇

動作場面又係特技砌下砌下砌出嚟

咩呀?
係咪Roma 同 Power of Dog拎過幾個獎我就係俾面Netflix咁嘅製作方法繼續發展落去?

一兩套戲打撚曬飛機咁

其他幾百戲你當睇唔到定係你盲撚嚟?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞