[Netflix] 灰影人 The Gray Man

201 回覆
45 Like 7 Dislike

Ryan真係好大隻,Chris美隊做奸做得幾好,de Armas真係好靚女,個故仔就老土左d
個小妹妹幾cute
突唔突破到neflix爛片嘅宿命?
當爆谷片還好
唔求深度,唔爛已經好好
睇完
Red Notice水準
由拍攝到故事題材到演員表演全部倒模咁

宜家IMDb開畫6.7分
睇下幾時跌到Red Notice嘅6.3

羅素兄弟拍咗兩億出嚟
好好奇Netflix同羅素洗咗幾多黑錢
好睇過之前Rock同wonder woman套Red Notice(私心Ana)

似以往喺假期檔,戲院上嗰啲動作片嘅質素,正過奇異博士2同雷神4 兩套鳩作
睇咗開頭少少
尚可
但最大獲我啱啱睇完Constantine
動作場面幾好 但成套劇情公式化 又叛逃特工 又綁架要脅 btw Chris Evan 套戲好似做返knives out 火人嘅角色咁
依套就廿年,我都覺得好睇
當爆谷片唔錯
而家點解咁興快速航拍
頭都暈
比個cast說服咗睇,普普通通,Billy Thornton個角色可以寫好啲,Ryan同Chris又唔夠角交雜靠最後勁夾硬嘅隻揪,印度人條支線好突兀,主角個童年流於表面得嚟又嘥咗唔少screen time

Ryan喺石櫈比人圍到Train fight,煙花隔離打交,Ana游擊炸敵人同Chris嘅人設都好睇,其他無乜特別
最近Netflix 成日都拍埋D政治正確片,又黑人又乜又剩....呢套正正常常選角男既型女既靚,有緊湊動作槍戰場面,點都叫吸引到人有心機睇晒成套片先。
個細路女好撚煩
一睇到佢就飛,明明做緊階下囚重串撚柒柒咁
我覺得依個還ok
電影宜家套套都倒模
難得搵到啲小創新元素試下
可能我自己personal幾ok航拍既手法

利申:冇玩過航拍機
幾同意你個講法
不過我鐘意Chris放個手榴彈落地果下
係幾有急智同勇氣 係倒模動作片既講
依個scene我覺得ok 塑造到個人設性格
好過scene打黎打去 又周圍爆炸咁 睇到厭
羅素兄弟黎講呢套保守得濟
幾場動作戲都好睇既
但睇完會好快唔記得
同類型黎講比較鍾意雷神套Extraction
可能呢套兩個主角都係好戲之人
期待多少少drama多過由頭打到尾
我覺得套野啲鏡頭fing得好好睇
好有動感
只要唔好爛過red notice 就得
動作場面好睇過red notice囉
但劇情真係太薄弱
基本上一場接一場動作戲
唔知係咪Netflix既定位一定要拍成咁先搏到多啲播映次數
唯有單純靠幾個演員既魅力carry
正常爆谷片
但有啲失望
Russo bro拍唔返CA2嗰種緊湊
幾正
佢knives out幾有驚喜
不過佢做奸角硬係有陣傻鳩味
美隊拎個隊友黎擋手榴彈果下幾正
仲有Ryan放個手榴彈落地下夠薑攬炒 美隊果下反應WTF
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞