[Netflix] 灰影人 The Gray Man

201 回覆
45 Like 7 Dislike
唔知咩事 又唔係有人追住影到追住咁
難得終於有套netflix唔爛 整體算幾好睇
開頭冇特別留意呢套卡士, 咁啱見到netflix個排行榜有套新嘢睇下,,,睇睇下點解個奸角好似咁熟口面咁嘅
算幾好睇
劇本老套D, 但係打鬥場面算唔話得
話番少少白拍第集
結局有d爛

動作片劇本唔需要複雜,玩深度
夠緊湊就得,搞太多嘢就會柒
MI,Die Hard,州長啲動作片全部劇本都好簡單
動作片之中
得叛諜系列係有玩多少少新意
果套嘅FPV機拍法太濫
好睇喎 我個人冇乜深度 刺激同爽就夠
應該係戲院上啦
睇呢啲戲最重要就係攝影同剪接仲有動作指導
呢套戲頭樣樣都唔算出色
同意呢套係Netflix之中難得唔爛嘅電影

動作打鬥算有D新意,但係個個受晒傷仲可以行得走得拳拳到肉,仲以為玩緊GTA
麻麻地
Netflix 近年出巨資搵大明星拍垃圾片,Red Notice有辦睇
出2000片酬請 Dwayne Johnson and Ryan Reynolds 搭檔
咁洗錢落去 遲早蝕本
走返去食老閪
呢套卡士都堅喎
仲要請埋羅素兄弟
估計片酬好勁,同Red Notice有得揮
Dwayne Johnson and Ryan Reynolds 據我所知每人2千萬美金
The Gray Man製作法係二億美金,時裝片無乜特技都要咁嘅成本
可想而知Russo brothers, Ryan Gosling and Chris Evans收咗幾多
4個加埋起碼一億
仲有啲配角都係當紅
Duke, Coleen Wing
間間電影公司都報大數㗎啦! 片尾的開支水蛇春咁長就知啦!
所有電影公司都有子公司,負責特技 服裝 場景 化妝... 全部一條龍包辦
價目任佢開,洗廁個名都報埋出嚟
我懷疑Netflix應該係同Marvel一樣
有自己嘅後製同特效公司一手包辦自家嘅blockbuster
間間都有,大有大做,細有細做
James Cameron自己都有公司做埋特技
佢係屬於一腳踢(除咗演) 自編自導自攝
好過red notice 好多
Red notices 果啲不堪入目
結局好廢
好撚正喎
鬼妹呢個歲數最正
街頭戰真係好羅素兄弟風格
大個先唔掂
鬼妹呢個歲數最正
睇完都悶悶地, 動作場面都一般般,係美隊演奸角有d驚喜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞