「月經」移英車主討論區3

1001 回覆
12 Like 6 Dislike
香港天氣熱成日壞波腦
一般歐洲平民牌子嘅自動波箱係容易壞同多fault(例如VW DSG, Ford Powershift),棍波係好啲,所以歐洲咪通街棍波
英國買二手車 諗緊買凌志 定bmw
大家建議邊架多啲?
部二手車係2020落地,半年前經原廠買。幾個月後要做第一次MOT 同 第一次service.

請問通常第一次service要做D 咩?

怕比原廠昆叫我咩都做齊
考到牌,下年年中先去英國。

買2手自動波預中伏。
咁咪買棍波
自動波牌
youtube有片教你英國點揀二手自動波好
男人老狗揸個廢牌
係啊。
不過你咁取笑人為樂,內心真係感覺到開心?
廢到要拎棍波牌打飛機
換油風格油格再check其他fluid,輪胎/剎車皮狀態等等
過幾年新車得返電動同hybrid 廢牌又嬴
Halfords 先最伏 朋友經驗,搵下 ATS Euromaster
其實我想問大家點評價Renault,Peugeot,Citroen三間法國廠?
3間最熱門係標誌, 用緊傳統AT.聞說呢2年quality 有改善。 我當年架508SW 就發現內籠有水。 但其他野其實ok。 買標誌最好買柴油引擎 。

雪鐵龍就算吧, cut cost版標誌。 外形奇特。同標誌共用引擎。

雷諾, hatch 個2架冷門到傻, suv 俾自己同門Nissan QQ 屌打。

買法國車唯一好處係折舊。
可以上門fit 不過唔覺佢平。 可以試下幾間online tyre compare 網站, black circle Asda tyre .
就係睇中左雪鐵龍架C4

宜家睇緊慳油七人車,再睇下其他點先
BMW , 英國佬最愛320d.
英國7人車好垃圾。 一係買水貨車。 一係買c4 space tour. 架野英國7人車算平靚正。
咁其他牌子呢?有無介紹?
唔知你budget 新車有
SUV 有 3008, Kodiaq,Tarraco 平民但有質素既車
Glb 算幾抵玩。
歐洲車喺英國易啲整車,同香港掉轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞