「月經」移英車主討論區3

1001 回覆
12 Like 6 Dislike
搵屋買餸搵工
如果有仔女又可能要送仔女返學
梗係係英國考啦
咪係囉
搵屋唔洗車
買餸唔洗車
搵工唔洗車
送仔女返學唔洗車

結論:梗係英國考好好多
咁想水人去香港考等一年去英國冇人阻你
咁你喺香港慢慢等成年被師傅屌
香港師父閪
香港排期閪
香港考牌閪
香港學車閪

結論:英國唔閪英國先考好好多
香港P牌可以直接換到英國full license?
係囉
我就係水鳩人既
你一定唔係水鳩人
搵屋無車唔係水鳩人
買餸無車唔係水鳩人
搵工無車唔係水鳩人
送仔女返學無車唔係水鳩人
一落地英國一大堆野要搞要申請叫人係英國攞時間出嚟學車考牌唔係水鳩人

結論:你真係唔係水鳩人
佢唔答你啦
咁都有得嘈

一句講晒
唔走住為考車未必值得

但係好多人由決定走到動身有成年幾兩年
咁喺呢段時間考埋個牌過去又未嘗不可
溝通有難度,一陣仲煩咗
各位巴打 我準備十月出發過嚟 英國但係見好多人話個邊車cam 款少又貴。打算香港買定過嚟
想請教下有咩牌推介
如果買Blaupunkt 其實歐洲牌子會唔會 英國買都差唔多? 定買made in Korea 會抵玩d 唔該巴打
我帶咗部thinkware u1000過去

你上amazon搵下果邊賣幾錢咪知貴幾多再睇下值唔值喺香港買定
係 Dealer 買左部18年Toyota Yaris, 應該仲有一年原廠保養 俾人Sell左3年跟Dealer Warranty £699
唔知呢邊整車係咪好貴 值唔值?
正常價
每年返去換油水咁
要諗埋有啲cam 如果香港買過去
部分功能可能會無左
睇緊SUV,係英國買Subara會唔會太冷門?
唔包油水 只包機件電子固障 每次去要俾£50
有冇details 睇下
我都渣緊yaris 買左幾錢
用緊Nextbase 622GW 前後CAM,有埋WHAT3WORD 方便救援(好彩未用過)
大陸CAM好易死TOUCH SCREEN
英國同香港道路設計咁似, 有時間的話考定過去,去到最多咪揾人操下ROUNDACOUT, COUNTRY ROAD
MOTORWAY咁易行仲輕鬆過喺TOWN行
香港考有樣好就係個P牌直接過到黎轉full license
但係好老實講係香港考到
過到嚟都未必識揸車
一定一定要搵人補鐘
但係如果為咗考埋車等成年先走就唔係太值得
因為係香港萬一失手 啲快期都等得好耐下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞