「月經」移英車主討論區3

1001 回覆
12 Like 6 Dislike
邊間
點都好千祈唔好要黑盒
佢哋個文化好唔同
女人細心/細膽揸車安全啲=平啲
棍波要多啲技巧操控=平啲
自動波方便易發夢=貴啲
泊車房易撞花=貴啲,雖然安全啲
同埋你試吓 辦公時間格價
同埋保險生效日期係兩三星期後
會平啲
如果你保險幾日後/即日生效就會好貴,差唔多貴成一倍
我上網睇過係兩三星期前買定、辦公時間格價會平啲
我買時都係包7日保,之後駁住
我咁啱買嗰陣時要等一個星期後攞車,7日+7日,14日後啱啱好
同意約時間揸返去整~
如果擺車房易花所以貴,可以試下quote淨係三保會唔會平啲?
隔太多日生效又會貴返
通常兩三個禮拜最平
成交就買
汽車保險有冷卻期(通常係7或者14日)
如果最後出唔成車,可以全數退款
三保又貴過全保
唔好問我點解
唔出奇,淨係quote三保人哋有時會以為你冇咁錫車,喺某啲組合下保費會貴過全保
quote架垃圾yaris 裝黑盒都要800鎊 唔裝就要1500鎊
呢度保險公司好on9
試過第一年貼近1000
第二年乜都無變quote我1700
意思係拎黃紙轉牌?唔洗正式駕駛執照?

上網睇買車唔即刻揸走架車買保險,保險會平啲真定假
續保例貴
quote第間,再攞個價問舊嗰間o唔ok
唔得就轉
呢度興
約咗時間,要成10個工作天先有時間

車行話雖然我架車有warranty,仲regas係唔包既(要£142),除非係機件出事,例如石仔整穿喉管令到漏gas,就會包。
咁冇計啦 正常損耗品
佢老味,我就喺Cazoo買。本來上個月23號攞車,攞車前幾日同我講final check發現water pump同皮帶要換要30號先拎到車。ok,欣賞佢整埋先交車。

點知30號一早打黎話佢地repair center 交車嗰陣唔小心撞爆咗個front bumper交唔到車

叫佢安排架loan car黎又話我地啱啱到埗無NI借唔到,最後淨係安排咗每日£50的士錢。之後就一路delay到而家,追極cs都話car center一直唔肯覆唔比update

我就一直無車用直到永遠,極度懷疑根本撞撚到要報cat N/S先唔敢交車。而家連去supermarket買野都要下下call Uber,搬屋想自己車下野追佢期,佢老味叫我自己book架budget/eurocar claim返佢

講真,佢同我講撞到架車交唔到,同我安排退款或者另一架車我都無所謂。但無理由拖足我成個月唔交車囉,而家就算佢交到車我都唔係好信架車個狀態如何。

同埋要留意下,我見到有啲車佢地夠膽4條唔同呔交車。雖然買車預咗呔油水全換,4條呔條條唔同真係唔知咩玩法頭一套尾一套都話啦,4條唔同呔多幾公里,alinement都隨時要較過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞