「月經」移英車主討論區3

1001 回覆
12 Like 6 Dislike
英國考車使乜排幾個月隊?有bot抽最快幾日後都得啦
打尖分開計
Approved second hand 正嘢
答返上個post問啱啱轉牌,要買汽車保險嘅問題。
保險建議年年上 https://www.moneysupermarket.com/ 之類格價網格價
新牌仔預大約£1000一年起跳
同埋black box係大伏,俾貴兩成都唔好要,因為唔少black box強行話你揸車揸得差當你撞車,所以冇no claim bonus嘅事例
買到,無問過攞,乜都無睇俾錢就得
原廠approved會check得嚴少少
我MB 買,除左試車睇國際牌,乜都無睇過
如果young driver 想租一個月車 邊到會平d?
再答上post另一條未完問題:
Hybrid 會唔會容易俾人偷?

未聽過。

風險因素係車齡同牌子。如果你嗰區一街殘舊車,你一架全新hybrid,咁真係可能俾人搞嘅
但唔關你係咪hybrid事囉
你去貧民區泊架波子都俾人仇富啦

標奇立異就係危險
香港同英國掉返轉
香港係東亞,所以日韓車多、歐洲車少,揸Benz會引人犯罪
英國掉轉,一街Benz,但係揸Lexus反而引人犯罪

各位巴絲自己諗
rentalcars.com 格價?
無,又係上網俾錢就得
唔該晒巴打 感激不盡

唔洗,其實落地咁耐印象中無乜野要地址証明
買approved used 係咪睇啱都冇得即刻俾錢揸走架車要番去多轉?
除非俾錢佢揸俾你?
收唔到log book 你自己麻煩姐 賣家唔煩
唔係
可以同佢講定,試完車鍾意嘅話打算即刻揸走
問題反而係,車行位置通常揸車先去到
你要搵個fd子捱義氣車你去車行,等到你試完車
一係叫佢送貨又得,approved used 未必會額外收費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞