「月經」移英車主討論區3

1001 回覆
12 Like 6 Dislike
會少見啦,Legacy/Impreza都見唔少,我連水貨Sambar都見過幾架
揸緊架mk4 1.5 so far so good
VW Fox, Suzuki Alto, Ford Ka, Nissan Pixo, Citroen C2, Mitsubishi Colt
冷門少少:Chrysler Ypsilon, Daewoo Matiz, Daihatsu Sirion, Proton Savy, Rover CityRover, Chevrolet Spark(通常少人揸嘅車保費都會平啲,但零件可能難搵啲)
買單車算啦
單車都唔夠啦2k
買車當腳車揸到scrap一律建議Vauxhall Astra
多d錢就一律建議Honda Jazz
想問下本身有架車,但屋企人嚟想加temporary insurance比我老豆有得揸下,但見好多只受gb/eu license,有冇人試過用international license買一個月臨時insurance? thanks
之前好似有人問過
無保險公司會俾你咁加
Yes 我都問過本身嗰間嘅agents同上網quote過,都無間受,諗緊direct加落本身policy當add多個driver全年唔知可唔可行

除非只係揸一兩日,加落本身insurance通常會平啲
好奇問下換clutch用咗幾錢?
可以
加落本身份保險
幾日又得,一個月又得
仲平過額外買份新嘅
我用Lloyds 問咗無得就咁加一個月
我都唔知,車行包換
英國點會少車cam,淨係Amazon都大把選擇,我自己響香港用開韓國嘢,黎到都係用返韓國嘢。

響度買咗 Thinkware Q800 Pro先£269 incl. tax,香港 price.com.hk 做緊$2440/$2980, 唔算爭好多。

Peugeot 308試過車 但係軚盤我覺得太玩具軚
corsa仲平
你講新308?
我揸緊508,堂軚好準返唔到轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞