[KPOP] K-POP 2022討論區 (34)

1001 回覆
3 Like 37 Dislike
富2老鼠屎代表: LIA 肥GI
佢哋真飯
想知邊個有錢啲?
全部都係MY
會唔會上電台 等緊電台Live
其實佢哋喺團隊入面好有作用嘅
特別係Gi Gi,如果無佢嘅話,邊度顯得其他成員又靚又勁?
至於Lia,雖然Itzy唔需要佢陪襯,大家都知道佢隊友好勁
但唔通要Yeji又主舞又唱哂啲副歌咩?
多謝哂
又有新收藏
一開咪00跳唔到舞
主打 團Fancam大把位可以收藏
公道d講 計哂全球牙豬應該都有15k既
JYP一姐威嚴
初動110萬 公輸50萬
公海有冇咁多MY呀
somi是咪見到lia即刻走佬
女團初動破百萬時代到來 (aespa - Girls)

今天11點前又追加了6千張左右
所以初動正式突破100萬張

Hanteo Real-time Chart - 11:20 KST (2022.07.14)
Girls — 5,999 copies (7th day) *still counting*
Total : 1,000,703 copies

aespa創下了第一個女團(女偶像)初動破百萬的紀錄

(註: 138樓留言說中輸佔60萬張)

來源: theqoo https://theqoo.net/2516368795

1. 女團有這樣的成績很厲害耶,而且她們的音源也很好

2. 如果中輸真的是60萬張的話ㅋㅋㅋㅋㅋ 難怪SM就算被中國人背叛了也還是要繼續用中國成員ㅋㅋㅋㅋ

3. 中輸60萬張裡面,Karina是20萬,Winter 15萬,寧寧15萬,雖然中國成員也很重要,但是能力好又有魅力的成員好像最重要

4. 哇........ 女團初動通常有20~30萬張就是top級了耶,她們竟然破百萬,哇

5. 還躺在SM倉庫裡的我的專輯,拜託趕快來啊...

6. 之前女偶像初動第一是Lisa的70萬張,現在aespa是100萬張,破了之前的紀錄,也是第一組初動破百萬的女團

7. 暈,一下子就感覺到新世代來了

8. 哇,她們在中國為什麼會那麼受歡迎? 她們有做什麼嗎?

9. 現在真的是第四代了

10. 只要寧寧不落跑的話,她們應該可以一路長紅吧

11. 難怪SM要加中國成員,原來光是中輸就60萬了

12. 哇,沒想到aespa會是第一組初動破百萬的女團ㅋㅋㅋㅋ 下半年BP和TWICE回歸應該也可以破百萬,恭喜aespa

13. 她們是2020年出道的,現在才剛開始啊

14. 可以打破男團就是銷量/女團就是音源的定律了呢,aespa太厲害了ㅠㅠㅠㅠ

15. 太厲害了ㅋㅋㅋㅋ 希望下次可以出正規專輯
Cr韓網評論翻譯站

而家已經112萬通漲通到咁誇張
銷量平均,錢又平分
咁體重可摸以都平均
以後冇得叫佢肥gi
琴日同前日都有上
因為somi走jyp先搵個"識講英文"主唱擔當

根本應該就搵Lily
sm真係好撚勁 佢只要肯捧就一定紅
代替somi嗰個唔係Yuna咩

又要po多次
Lia係隱藏練習生
但sm宜家好似做唔到以前嗰種紅
講梗係SJ EXO最紅嗰陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞